El Periódico - Català

Zverev brilla i Federer dubta

L’alemany ja és quart del món després de guanyar Cilic, i el suís se la juga amb Thiem

- JOAN CARLES ARMENGOL

Les Nitto ATP Finals, conegudes popularmen­t com a Masters, estan situant els vuit millors jugadors del món hàbils –Rafael Nadal i Juan Martín del Potro estan lesionats– al lloc que els correspon en aquesta recta final d’una dura i llarga temporada. L’alemany Alexander Zverev es va convertir ahir en el tennista amb més partits guanyats aquest curs (55) al derrotar en l’estrena del grup Guga Kuerten el croat Marin Cilic en dos sets amb desempat, 7-6 (7-5) i 7-6 (7-1) en un xoc marcat per les remuntades del jove alemany, de 21 anys, i els excessius errors del veterà croat, de 30 anys, que va unir als seus 8 serveis directes un llast massa pesat de 46 errors no forçats.

Mentre això passava, el veterà suís de 37 anys, Roger Federer, cancel·lava el seu assaig en el veí club de Queen’s, cosa que pot ser indici d’un ràpid i inopinat comiat del torneig de mestres. Federer està en la seva 16a aparició en el Masters, i en les 15 anteriors sempre ha arribat almenys a semifinals, i mai havia perdut cap dels seus 45 partits de la fase de grups en dos sets, com va passar diumenge passat davant el japonès Kei Nishikori: 7-6 (7-4) y 6-3. Això vol dir que aquest dimarts el suís es jugarà la seva continuïta­t en el duel de perdedors davant de l’austríac Dominic Thiem, que al seu torn va ensopegar per 6-3 i 7-6 (12-10) davant del sudafricà Kevin Anderson, que malgrat els seus 32 anys és un debutant en aquest últim torneig de l’any.

Si, per la seva part, Cilic va semblar més centrat a la pròxima final de la Copa Davis que Croàcia jugarà davant de França a Lilla (23-25 de novembre), Federer sembla preocupat per una lesió a la mà que l’ha acompanyat els últims tres mesos, des de la temporada de tornejos sobre herba. Malgrat això, va guanyar el torneig de Basilea i es manté en el tercer lloc mundial. Allò de fer-se amb un rècord de set victòries en el Masters ja és figues d’un altre paner, perquè de moment el nou número 1, el serbi Novak Djokovic, sembla millor posicionat per empatar a sis títols amb el suís.

VICTÒRIA DE DJOKOVIC / De moment el serbi es va estrenar amb una còmoda victòria davant del nord-americà John Isner per 6-4 i 6-3. Si Djokovic acabarà l’any 2018 com a número 1 i Federer com a número 3 (ja no pot superar Nadal després de perdre amb Nishikori), és molt possible que Zverev ho faci com a número 4, ja que ahir va superar en aquesta posició a Del Potro després de la seva doble remuntada davant de Cilic. L’alemany va salvar boles de 0-4 i 1-5 a la primera màniga, i després va marxar 3-4 per sota a la segona, abans de reaccionar en tots els casos fins a forçar desempats triomfals. El seu historial amb Cilic ja és de 6-1 al seu favor.

 ??  ?? Alexander Zverev, ahir.
Alexander Zverev, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain