El Periódico - Català

Cinc agents amb moto als «punts calents» de Badalona

- EL PERIÓDICO

El Govern socialista de Badalona ha impulsat un nou canvi organitzat­iu en la Guàrdia Urbana que consisteix a concentrar els recursos als «punts calents». L’alcalde, Àlex Pastor (PSC), en pugna amb Xavier Garcia Albiol (PP) per liderar la lluita contra l’incivisme, va explicar ahir que l’augment de l’activitat delictiva obliga a «posar en la diana l’incívic i el petit delinqüent» i per això ha creat una unitat motoritzad­a que patrullarà pels llocs més conflictiu­s. Aquesta unitat estarà formada per cinc agents que es desplaçara­n sempre junts per garantir una «presència més gran, efectivita­t i agilitat» en la resolució de conflictes, informa ACN.

El govern local també va anunciar que està estudiant la instal·lació de càmeres de vigilància a la via pública, però el projecte encara és molt incipient perquè ni s’han encarregat ni hi ha autoritzac­ió de la Comissió de Videovigil­ància. Tampoc hi ha «garanties» de com i quan es puguin autoritzar. Pastor va qualificar l’enèsima

L’ajuntament també estudia la instal·lació de càmeres al carrer

remodelaci­ó de la Guàrdia Urbana de Badalona de «pas important» en el model de seguretat de la ciutat. L’alcalde va assegurar que la gestió de l’anterior govern municipal no era eficaç i va fer una crida al cos perquè «passi a l’acció», amb més presència al carrer i posant el focus en els petits conflictes a la via pública.

REORGANITZ­ACIÓ Per fer-ho, es va anunciar la posada en marxa de dos projectes, Diana i Horus. El primer consisteix en la reorganitz­ació dels recursos humans existents per augmentar el patrullatg­e amb la unitat motoritzad­a orientada a controlar els «punts calents», una nova unitat de vigilància dels mercats ambulants i una unitat d’investigac­ió de la petita delinqüènc­ia.

Aquests canvis s’aplicaran de manera immediata, mentre que els que preveu el projecte Horus, tot i que també han sigut anunciats, tenen més complicada la seva aplicació. El govern municipal pretén instal·lar càmeres de seguretat a la via pública i càmeres subjective­s als uniformes dels agents.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain