El Periódico - Català

Casado s’exposa a Andalusia

El PP, amb el president al capdavant, es bolcarà en la campanya per evitar que Ciutadans sigui segon Els populars demanaran el vot casa per casa en alguns municipis clau

- PILAR SANTOS

Pablo Casado ha ordenat al PP que «es bolqui» en la campanya electoral andalusa i en això estan a la seu de Génova. A més de la caravana del candidat a la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, n’hi haurà tres més que organitzar­an actes en paral·lel: la de Casado; la del secretari general, Teodoro García Egea, i la dels vicesecret­aris del partit (Javier Maroto, Andrea Levy...). Seran dues setmanes de bogeria. Assumeixen el risc que, davant de tanta implicació de Casado, una possible derrota de Moreno arrossegui la imatge del nou líder popular. «L’únic risc és perdre les eleccions», admeten fonts de la direcció conservado­ra.

Les enquestes donen com a guanyadora Susana Díaz (PSOE), però la segona posició no està clara i el nou líder popular vol evitar que aquest lloc l’ocupi Ciutadans. Seria un mal presagi del que pot passar a la primavera, quan els espanyols votaran en municipals, autonòmiqu­es i europees. En tot cas, apunten a Génova, els temps de les majories absolutes han passat i el 2 de desembre a la nit sembla que caldrà agafar la calculador­a per veure si sumen les esquerres, les dretes o una combinació.

és «arribar a tot el que es pugui aquests dies en un territori que és enorme», continuen aquestes fonts de la direcció implicades en l’organitzac­ió logística. Unes quantes dades que mostren l’entrega de Casado: serà a Andalusia 11 dels 15 dies de campanya; visitarà totes les províncies; participar­à en 45 actes electorals (entre mítings i trobades sectorials) i té previst recórrer 9.363 quilòmetre­s.

Abans de l’hora del bany

En aquestes autonòmiqu­es, a més, es posarà a prova una iniciativa que el PP ha executat ja en algunes eleccions municipals: el porta a porta. Quatre representa­nts del partit trucaran «sense avís previ» a algunes vivendes per «escoltar» els ciutadans i deixar informació electoral de la formació. El principal organitzad­or d’aquesta iniciativa és Antonio González Terol, secretari de política local del PP. Sap molt bé de què parla perquè, com a alcalde de Boadilla del Monte (Madrid), ho porta fent més de set anys. L’experiènci­a de González Terol és «totalment satisfactò­ria»i continua posant-ho en pràctica cada dijous, entre les cinc i les set i mitja. «Abans que comenci l’hora del bany dels nens», apunta aquest polític de 40 anys que està a les traL’objectiu vesses per ser el candidat a la Comunitat de Madrid.

Els municipis escollits per a aquest «porta a porta», que és habitual en països com els EUA i el Regne Unit, tenen més de 5.000 habitants i en ells el PP va quedar en primer o segon lloc en les últimes autonòmiqu­es. Començaran a la ciutat de Còrdova, on s’involucrar­an els 11 regidors de l’ajuntament que encapçalar­an 11 grups que anomenaran «a porta freda» durant vuit hores aquest divendres, dia 16. La iniciativa seguirà dissabte a Lucena i Montilla, a la província de Còrdova; i diumenge, a Lepe i Ayamonte, a Huelva. Casado participar­à en aquesta activitat, tot i que encara no s’ha concretat ni quan ni on.

«Andalusia és una prioritat per al PP i per a Espanya, hem d’evitar que Díaz i el PSOE guanyin, ja que seria un mal major per a Espanya», va declarar el secretari general, Teodoro García Egea. «Volem que li diguin a través de Díaz que no estan d’acord amb el que està fent a la Moncloa», va afegir, mostrant que, malgrat el desig de la presidenta, els partits faran una campanya en clau espanyola, amb Catalunya de rerefons. És el cas de Ciutadans, que espera tenir Albert Rivera i Inés Arrimadas recolzant de manera alternativ­a, cada dia de la campanya, el seu candidat, Juan Marín.

L’agenda del líder conservado­r inclou mítings i actes sectorials 11 dels 14 dies

 ?? DAVID CASTRO ?? Il·lusió i Moreno.
DAVID CASTRO Il·lusió i Moreno.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain