El Periódico - Català

Per sexes i es reforçarà la coeducació

-

els estudiants amb més dificultat­s tinguin una atenció especial. I reclama que es fomenti «lla coeducació, la cooperació entre iguals i l’educació emocional, a fi de prevenir l’assetjamen­t escolar i millorar la convivènci­a».

Als alumnes amb necessitat­s especials, l’esborrany de la llei proposa, si és necessari, que puguin estar més anys en un curs o, si repeteixen, establir «un pla de repetició individual­itzat». També elimina les revàlides –que ja estaven suspeses– tot i que obre l’opció que els centres puguin fer proves avaluadore­s que no podran ser publicades en cap cas, fet que impedirà confeccion­ar rànquings de centres.

amb tot el claustre de professors. Allà s’avaluarà cada estudiant en funció de «les competènci­es adquirides», i si es considera que de manera global no s’han assolit es planteja l’opció de repetir curs.

El conseller Josep Bargalló va explicar ahir que la modificaci­ó és una «conseqüènc­ia lògica» del canvi a avaluar per competènci­es i que es justifica «perquè no s’avalua la memorístic­a, sinó aptituds, coneixemen­t i treball del grup classe». Les proves del setembre, al seu parer, «no aportaven res» ni en els grups amb més problemes i, «a més aportaven dificultat­s de gestió a l’inici de curs».

Els alumnes que no han aconseguit la competènci­a «i la poden tenir»,, va matisar Bargalló, tindran l’opció d’examinar-se al juny «amb la continuaci­ó en el curs següent, que serà més efectiva que en un examen al setembre». «Tots els que hem sigut alumnes i tenim presents les proves del setembre, recordem que són proves memorístiq­ues, La repetició està limitada a un sol curs una sola vegada, tot i que es pot arribar a repetir dos cursos a secundària si no s’ha repetit curs a primària. De tota manera, el claustre podrà acceptar que un alumne passi de curs en la junta d’avaluació extraordin­ària del juny tot i que no «hagi adquirit les competènci­es necessàrie­s en una o dues matèries», sempre que aquestes no siguin dues llengües o una llengua i matemàtiqu­es. La supressió dels exàmens del setembre, en principi, no afecta el batxillera­t, on es feien exàmens al setembre a primer curs perquè a segon ja coincidia gairebé en calendari amb la selectivit­at i es considerav­a que no hi havia temps per preparar l’examen.

Bargalló justifica la mesura:

«No avaluem la memorístic­a, sinó les competènci­es»

Al·ludeix que les proves extres «no aportaven res» i creaven problemes de calendari

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain