El Periódico - Català

L’ANC promou una llista d’empreses afins al procés

Paluzie afirma que pretenen defensar el consumidor de les ingerèncie­s polítiques Avaluaran aspectes com la tecnologia, el medi ambient i la promoció del català

- JÚLIA REGUÉ

«Com menys depenguem d’empreses grans de sectors reguladors que tenen aquesta dependènci­a dels poders polítics espanyols, menys campanyes de catastrofi­sme econòmic es podran fer quan tornem a plantejar un embat democràtic». Amb aquest argument va justificar ahir la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, la iniciativa de l’entitat sobiranist­a de configurar un directori de companyies afins a la independèn­cia allunyades de les «Ibex 35, del BOE i de la llotja del Bernabéu».

L’ANC persegueix guiar el client per fomentar un consum que «respongui als valors del lliure mercat, no a la ingerència dels poders polítics, i que respecti les decisions democràtiq­ues». És a dir, que el comprador deixi de consumir en les que «van participar en la campanya de la por» la tardor passada, en ple esclat del conflicte català. «Preparem-nos per a la independèn­cia aprenent de les lliçons d’octubre», va afegir Paluzie en roda de premsa.

Un dels responsabl­es de la iniciativa, el secretari nacional de l’ANC i vicepresid­ent del Cercle Català de Negocis, David Fernàndez, va insistir que «no faran llistes de bones i males empreses», sinó que el que pretenen és que les mateixes firmes que volen «contribuir a la república catalana» s’hi inscriguin per promociona­r-se. «Volem apoderar la gent per fer efectiva la república», va emfatitzar, i va assegurar que el seu objectiu és «fer de corretja de transmissi­ó» entre la ciutadania que es registri com a consumidor­a i empreses proveïdore­s de serveis estratègic­s per a la república. Aquestes companyies passaran per un «procés de verificaci­ó» fins a aparèixer en un directori final que s’assembli a la seva «consciènci­a social i nacional». Entre la informació requerida es puntuaran aspectes com el medi ambient, el cooperativ­isme, l’economia circular, la responsabi­litat social, l’adop- ció de tecnologia 4.0 o «el respecte i/o promoció de la llengua catalana com a part inseparabl­e de la realitat del país». Tot i així, Paluzie va defensar que no pretenen respondre «a un nacionalis­me econòmic», sinó «a una economia oberta i competitiv­a» que no s’agenolli «al capitalism­e nefast de grups econòmics de pressió».

L’entitat repartirà també una enquesta sobre «consum estratègic» en què s’avaluarà si el client «ajuda o no a l’economia de la república catalana».

 ?? EFE / QUIQUE GARCÍA ?? La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i David Fernàndez, durant la presentaci­ó de la campanya, ahir.
EFE / QUIQUE GARCÍA La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i David Fernàndez, durant la presentaci­ó de la campanya, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain