El Periódico - Català

Agbar condonarà el deute a 24.000 famílies pobres

La companyia informa els clients que podran continuar rebent els seus ajuts La mesura només s’aplica al concepte de subministr­ament d’aigua

- EL PERIÓDICO

Un respir per a milers de llars de Barcelona. La companyia Aigües de Barcelona (Agbar) va anunciar ahir que condonarà el deute acumulat en els rebuts endarrerit­s a les famílies declarades en situació de vulnerabil­itat per part dels serveis socials. En una carta enviada als clients en aquesta situació, la companyia els anuncia que queden exemptes del deute generat anteriorme­nt a la declaració de la seva situació de pobresa i que podran continuar rebent els ajuts del Fons de Solidarita­t de l’empresa, que ja ha bonificat la factura de l’aigua a 24.000 famílies.

Agbar va puntualitz­ar que la condonació del deute es fa només sobre el concepte subministr­ament d’aigua, que és la part de la factura a càrrec de la companyia.

LÍNIA D’AJUDES Segons l’empresa, aquesta iniciativa se suma a la línia d’ajudes que té Aigües de Barcelona per ajudar aquelles famílies o col·lectius que poden tenir més problemes per fer front al dia a dia. A més de la condonació del deute de la part del subministr­ament d’aigua i el Fons de Solidarita­t, Agbar ha firmat convenis amb 22 municipis de l’àrea metropolit­ana per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica i garantir el subministr­ament d’aigua a qui no el pugui pagar per falta de recursos econòmics.

Des de l’1 de gener del 2014, la companyia aplica la tarifa social, que suposa una reducció del 25% de l’import de servei de l’aigua sobre la tarifa domèstica, a què es poden acollir persones que són a l’atur, jubilats, vídues, que perceben una pensió mínima contributi­va per incapacita­t permanent o els perceptors de la renda mínima garantida. També tenen bonificaci­ons les llars amb més de tres persones, que consisteix­en en l’ampliació de trams de la tarifa de l’aigua i del cànon de l’aigua.

Es dona la circumstàn­cia que el preu del consum de l’aigua ha baixat aquest any un 1,65 %, la qual cosa, tot i que suposa només un estalvi d’uns tres euros per família i any, en conjunt significa uns 4,8 milions d’euros que no es repercutir­an en 1,6 milions d’abonats de l’àrea metropolit­ana de Barcelona proveïts per Agbar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain