El Periódico - Català

Atrapats en el temps

- Puntí

L’explosió de plataforme­s per veure telesèries ha atomitzat l’oferta fins a convertir-la en una selva on no és fàcil triar el camí. Fins i tot Facebook s’ha apuntat al fenomen i ha començat a emetre Sorry for your loss, un drama protagonit­zat per la sempre brillant Elizabeth Olsen. Aquest nou mercat vol dir més oportunita­ts per als creadors, però també més dispersió del talent. També significa que als Estats Units, almenys, les cadenes tradiciona­ls pateixen per fidelitzar les audiències. La vella dosi d’un capítol setmanal, que durant dècades ens satisfeia, ara ens sembla una misèria. Així, com sempre que té problemes, la indústria de Hollywood ha reaccionat buscant als seus arxius per reflotar vells èxits. Ho hem vist amb Hawai 5-0 i Expedient X, a les quals s’afegiran Magnum i una intrigant nova versió de The twilight zone.

Una altra línia és la que recupera sèries de comèdia, fins i tot amb els mateixos actors i decorats. Es parla d’un més que possible retorn de clàssics com ara Frasier i Boig per tu, i l’any passat ja va reviure Will & Grace, que s’havia aturat el 2006, després de vuit temporades. Tant els actors com les trames de Max Mutchnik i David Kohan per a Will & Grace han mantingut el seu alt nivell, sobretot perquè saben riure’s de si mateixos sense arribar a ser grotescos. El narcisisme de les xarxes socials obre noves històries, mentre Donald Trump i l’augment de l’homofòbia revifen la importànci­a de la temàtica homosexual, sempre des de l’humor.

Aquests dies s’ha sabut que la nova temporada de Will & Grace inclourà com secundari David Schwimmer –el Ross de la sèrie Friends–, cosa que els fans interprete­n com un avís per al possible retorn de Friends. Les opcions, en aquest cas, serien tan atractives com distòpique­s, perquè aquells sis amics de 50 anys, ¿continuari­en vivint junts al Nova York de la gentrifica­ció? ¿I on, a Brooklyn o a Queens? I el cafè on es trobaven, el sofà, ¿encara seria un cafè o un saló de manicura xinès?

Hollywood fa front a les sèries reflotant vells èxits televisius

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain