El Periódico - Català

El Girona va fort

L’equip català s’imposa al Celta amb dos gols de Stuani i un d’Alcalá (3-1)

- JORDI DANÉS

Va encadenar el Girona el segon triomf a la Lliga, que el situa amb set punts a la zona noble de la classifica­ció després de rectificar l’inici de campionat amb un 0-1 a Vila-real i el 3-2 d’ahir contra el Celta, que no es va tancar fins que Bounou, al minut 96, va parar una rematada de cap en el que va ser l’última bala dels gallecs. Els blanc-i-vermells es van retrobar amb el triomf a casa després de set partits (cinc de la campanya passada i els dos d’aquesta) sense donar una alegria a l’afició. Stuani, amb dos gols, va ser de nou el protagonis­ta d’un xoc amb més possessió de Vigo, però amb més efectivita­t per part dels d’Eusebio.

Douglas Luiz va passar d’aterrar a Girona a comandar la sala de màquines de l’equip sense gairebé entrenar. Va ser la gran sorpresa de l’onze d’Eusebio, que va mantenir la defensa de tres centrals i va col·locar el brasiler per davant en una aposta de creació i sacrifican­t un jugador de contenció com Pere Pons. L’altre canvi a l’onze blanc-i-vermell estava cantat, amb l’aclamat Portu (absent a Vila-real per tancar el seu traspàs amb el Sevilla, finalment frustrat) per Choco Lozano.

COP DE CAP IMPECABLE Va començar revolucion­at el Girona i amb el Celta buidant aigua. Portu va tenir l’1-0 a les botes, però no va acabar de creures’ho i va rematar a les cames de Sergio Álvarez (m. 6). L’ímpetu del Girona va caure en picat i el Celta va aconseguir la pilota i va posar en serioses dificultat­s als locals. Qui va avisar primer va ser Sisto, amb una patacada des de la frontal que es va perdre molt a prop de l’escaire dret de Bounou (m. 12).

El Girona, no obstant, va acabar enganxant primer. No va necessitar madurar el gol. En va tenir prou amb mitja ocasió. L’1-0 va ser molt simple. Aday es va escapolir del seu parell amb una jugada que repeteix fins a l’extenuació i la seva rosca amb la dreta va anar cabotejada de manera impecable per Stuani, el rei d’aquesta faceta. Tot i que el Girona va trobar oxigen amb l’1-0, el Celta no va perdre el comandamen­t i va conti- nuar monopolitz­ant la pilota. Els gallecs van trobar una falta i també l’empat, amb un excel·lent llançament directe de Iago Aspas.

Montilivi va recuperar l’alegria només tres minuts després. La rèplica va ser contundent i immediata. Llegó en un córner, magníficam­ent executat per Granell i més ben rematat pel cap d’Alcalá. El Girona va tornar a agafar la davantera i el Celta va acusar el gol i ja no va ser el mateix en el que quedava de primer temps.

Va canviar el Celta el dibuix en el descans amb l’entrada de Boufal per Junior Alonso. Del 3-4-2-1 va passar al 4-4-2. Els del turc Mohamed van acorralar el Girona a la seva àrea, però els blanc-i-vermells van robar una pilota i van sortir com fletxes a l’acció que va acabar en el 3-1. La va robar Porro, la va conduir Portu i la va finalitzar Stuani després d’una assistènci­a de Porro. El Girona va continuar concedint metres i va gestionar bé els minuts. No obstant, no va poder tancar el partit sense patir. Al 3-2 de Boufal en el minut 87 el van seguir nou minuts (sis d’afegit) de setge. El Celta va perseguir les taules, però es va quedar en l’intent.

Eusebio Sacristán ENTRENADOR DEL GIRONA «Anar sumant és important per guanyar confiança i seguretat. Hem tingut molta efectivita­t»

?? ICONNA / JOAN CASTRO ?? Stuani celebra un dels seus gols contra el Celta, ahir a Montilivi.
ICONNA / JOAN CASTRO Stuani celebra un dels seus gols contra el Celta, ahir a Montilivi.