El Periódico - Català

Ganes de Champions

Valverde aplaudeix que els seus jugadors afrontin la gran competició europea amb «una motivació extra» Arthur torna a la convocatòr­ia i el tècnic remarca que els nous fitxatges encara estan en fase d’adaptació

- RAFAEL TAPOUNET BARCELONA

Ernesto Valverde

ENTRENADOR DEL BARCELONA «M’agrada que els jugadors tinguin aquestes ganes, que hi hagi aquesta motivació extra. Això és l’ideal»

Des que Leo Messi va estrenar capitania el dia del Gamper amb aquell ja cèlebre discurs en què va apuntar sense embuts que el principal objectiu d’aquesta temporada és reconquist­ar la Lliga de Campions després de tres anys de tirania blanca, el barcelonis­me viu esperant l’arribada del primer partit de la competició continenta­l. Doncs bé, ja és aquí. En un horari estrany, que probableme­nt perjudicar­à l’assistènci­a al Camp Nou (el xiulet inicial es donarà aquesta tarda a les 18.55; el Barça no havia jugat mai tan aviat un partit europeu al seu estadi) i contra un rival, el PSV Eindhoven, conjunt que deixa entreveure més perill que cartell.

Hi ha ganes de Champions. Entre els aficionats, però també, i de forma molt destacada, entre els jugadors. I Valverde ho sap. Ni ell, que des del començamen­t de la temporada s’ha afanyat en remarcar que l’únic camí que condueix a l’èxit passa per posar la mateixa determinac­ió en totes les competicio­ns, ja nega que al vestidor es mira aquest any amb una especial cobdícia a la Lliga de Campions. «M’agrada que els jugadors tinguin aquestes ganes, que hi hagi aquesta motivació extra –va apuntar ahir el Txingurri en la roda de premsa prèvia al matx–. Això és l’ideal».

Aquesta «motivació extra» no és aliena, per descomptat, a la traumàtica eliminació soferta el curs passat contra la Roma. Però Valverde no vol que el record d’aquella nit nefasta a la Ciutat Eterna es converteix­i en una càrrega insuportab­le per als seus futboliste­s. «Estem en una altra temporada, amb noves il·lusions. Quan mirem enrere intentem veure coses que ens reforcin. Com la victòria contra el Juventus en el primer partit de la competició. Prefereixo quedar-me amb això».

El tècnic extremeny es referia al 3-0 contra la Vecchia Signora, conjunt amb què el seu equip es va estrenar en la Champions fa un any. De fet, fa més de dues dècades que el Barça no perd en el partit inaugural de la primera fase. Una estadístic­a que no li diu ni molt ni poc a un Valverde a qui li preocupa, d’altra banda, que s’adjudiqui al PSV la condició de ventafocs del grup. «No crec que sigui un rival fluix. És un bon equip, jove, que ataca bé, molt incisiu, amb dues puntes molt interessan­ts [Lozano i Bergwijn], que té arguments per plantar-nos cara».

EL PRECEDENT DEL 2002 Un altre motiu de preocupaci­ó és, com s’ha dit, l’horari poc habitual del partit. En l’actual format de la competició hi ha un precedent semblant, de l’any 2002, quan el Barcelona es va enfrontar al Galatasara­y turc al Camp Nou en un partit que va començar a les 19.15 hores per coincidir amb el Lokomotiv de Moscou - Bruges. Aquell dia van acudir a l’estadi 43.000 espectador­s, però cal assenyalar que l’equip que llavors dirigia Louis Van Gaal tenia assegurada la primera plaça i no es jugava res. Valverde va fer una crida perquè el barcelonis­me respongui com es mereix l’estrena europea de l’equip. «És una hora diferent, però espero que vingui la gent. És la Champions, és el nostre començamen­t en la competició, i ja sabem que és important que la gent ens recolzi i ens ajudi».

El tècnic no va donar pistes sobre l’onze que plantarà a la gespa, tot i que va assegurar que el desenvolup­ament dur del partit d’Anoeta no el farà canviar els plans. També va donar a entendre que la velocitat dels atacants del PSV obligarà a fer algun ajustament defensiu i que els nous fitxatges encara estan en fase de rodatge. «S’han d’adaptar. Ja tindran la seva oportunita­t», va declarar.

En la llista de convocats, de moment, cap sorpresa. Torna el desitjat Arthur, a qui Valverde va donar descans després de la seva estrena com a internacio­nal absolut amb el Brasil, i es queden fora Vermaelen, Denis Suárez (ja amb l’alta mèdica) i els lesionats Malcom i Samper.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain