El Periódico - Català

Més notes per a Musiclist

La ‘start-up’ recapta 135.000 euros per millorar el seu agregador de música en ‘streaming’ gratuït Té acords amb Youtube i Spotify i ha arribat al milió d’usuaris únics

- JOSEP M. BERENGUERA­S BARCELONA

La start-up catalana Musiclist, una plataforma de reproducci­ó de música 100% legal i gratuïta, ha tancat la seva primera ronda d’inversió, recaptant un total de 135.000 euros.

La companyia ha desenvolup­at una plataforma online que agrupa continguts musicals de diverses fonts (actualment Spotify i Youtube) i que permet «escoltar música de manera gratuïta, legal i sense interrupci­ons publicitàr­ies des de qualsevol part del món» –només es necessita un navegador d’internet–. «Oferim cançons, llistes de reproducci­ó i ràdios a usuaris de 190 països», assenyala el seu conseller delegat, Jordi Pallarés.

La start-up va néixer de la «necessitat pròpia» de Pallarés d’agrupar en un sol lloc la música en streaming que s’oferia en diverses plataforme­s. Aquest enginyer informàtic va publicar el seu projecte a internet, i a poc a poc la gent s’hi va anar sumant. «De sobte hi havia usuaris a l’altra part del món», explica. Va decidir convertir el seu projecte en empresa, i avui dia ja són vuit empleats. «Esperem acabar l’any amb entre 10 i 12 treballado­rs», assenyala.

La firma ha tancat ara la seva primera ronda d’inversió, que ha sigut liderada per la inversió de capital privat del fons Venturcap, gestionat per GVC Gaesco, i d’Anomaly Ventures, el fons d’inversió de l’equip fundador de Badi, dirigit per Carlos Pierre. La start-up destinarà els fons recaptats a «consolidar el projecte per superar els 1,5 milions d’usuaris aquest any–en tenen un milió actualment–, a més de millorar el producte amb la integració de noves plataforme­s de streaming i la inclusió de més llistes i cançons».

«Youtube i Spotify no són competènci­a, són els nostres aliats perquè els enviem trànsit. Aquestes empreses ho han entès, són

partners», assenyala. A més, aquesta setmana començaran a integrar Apple Music com a font de generació de les llistes de recomanaci­ó.

Pallarés aspira a situar Musiclist com un dels agregadors de música més importants. «Shazam, Topsify, LastFM... totes han sigut comprades per grans empreses de

streaming. Nosaltres ens centrem a crear el millor producte possible per als usuaris, però sent conscients que unim client final, plataforme­s de streaming i productore­s musicals», destaca. Les dades, de fet, són el seu negoci: l’anàlisi del que és més escoltat els permet generar rànquings per països, per moments, per conèixer què està passant... «I això pot ajudar grans empreses, petites i marques», acaba Pallarés.

L’empresa dona feina a vuit persones i acabarà l’any amb entre 10 i 12 treballado­rs

 ?? RICARD CUGAT ?? Jordi Pallarés 8Conseller delegat de la ‘start-up’ Musiclist.
RICARD CUGAT Jordi Pallarés 8Conseller delegat de la ‘start-up’ Musiclist.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain