El Periódico - Català

Estic defraudat

- CARLES Sans

Tot aquest embolic dels màsters universita­ris no ha fet més que posar en evidència l’ambició de poder dels nostres polítics, deixant ben patent que el que en realitat els importa no és arreglar els assumptes urgents, que no en són pocs, sinó assetjar i fer caure el partit adversari utilitzant la manipulaci­ó dialèctica més perjudicia­l contra ell. La sembla secundari.

En un article recent, Sergi Pàmies mostrava la mentida de la política fent veure, per exemple, com són d’incomprens­ibles les dilacions amb què es caminen amb el tema de Catalunya els governs de Quim Torra i de Pedro Sánchez. Mentre els dos dirigents caminen molt preocupats, això sí, especulant amb una reunió més o menys propera en el temps per veure com resolen aquest assumpte, Pàmies es preguntava: «¿Per què no es reuneixen cada dia des de fa mesos fins a trobar la sortida que tant urgeix? ¿Com s’explica aquest ‘ara sí, ara ja veurem’?.

Hi ha dies que la política em defrauda, m’atipa. I és que amb els anys he acabat veient-li la trampa i el cartró; fins i tot el cartró dels anomenats partits nous que van aparèixer per fer caure les velles formes de la política bipartidis­ta, i resulta que estan emmetzinan­tla i complicant-la com sempre han fet els que ja estaven.

Un gran teatre

Ni Ciutadans ni Podem semblen voler canviar els antics patrons: els veig molt entossudit­s tots a ubicar-se on els altres es trobaven confortabl­ement situats fins ara. Amb l’assumpte dels màsters, en aquests últims dies les imatges dels líders acusant-se tots contra tots ha sigut depriment.

En un foc creuat dins i fora del Parlament, s’ha vist ben clar que aquí han vingut per fer política de partit i no la política d’Estat que el país necessita. La veritat no pertany a la raó sinó al bàndol al qual pertanyis: tot sembla sustentar-se en una gran mentida construïda a base de moltes altres. Així em va dir un dia un polític nouvingut al Parlament: «No és del tot real. Sento com que és un gran teatre, una gran representa­ció de cara a la galeria». Doncs això.

El foc creuat entre partits

El currículum dels càrrecs públics

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain