El Periódico - Català

Valdés es queda sense equip al renunciar el Mònaco a fitxar-lo

El club del Principat rebutja el porter per la lesió de genoll, segons ‘L’Équipe’

- JORDI TIÓ

El millor porter de la història del Barça sembla castigat per la mala sort, una inesperada desventura que va ser un cop despietat per a Víctor Valdés a finals de març passat, quan el genoll dret del porter es va trencar de mala manera mentre anava a buscar la pilota que se li acabava d’escapar de les mans després d’un inofensiu llançament de falta del cèltic Orellana. Valdés es va estirar a la gespa del Camp Nou i ja no es va aixecar. Va ser el seu trist comiat després d’una dècada meravellos­a com a guardià blaugrana.

De fet, Valdés no tornarà a trepitjar un terreny de joc fins al novembre o desembre vinent, quan finalitza el seu període de recuperaci­ó. I pel que explicava ahir el diari L’Équipe, no serà l’estadi Lluís II de Mònaco, club amb el qual tenia firmat un precontrac­te que, segons el diari francès, s’ha convertit en paper mullat.

Segons el rotatiu, el Mònaco ha renunciat a la contractac­ió de l’encara porter del Barça (el seu contracte finalitza el 30 de juny vinent) per la impossibil­itat de poder comptar amb ell fins a finals d’aquest any, sempre que la recuperaci­ó segueixi l’evolució esperada i no es torci res. Un altre dels factors que hauria portat el club monegasc a retractars­e és el bon rendiment de Subasic, el seu porter titular, condemnat a la suplència amb l’arribada de Valdés. El gran final de temporada del meta croat (concentrat ara amb la seva selecció, en què és el suplent de Pletikosa) ha portat el club del Principat a seguir confiant en Subasic i fitxar un segon meta que pugui assumir el rol de secundari.

3 SITUACIÓ COMPLICADA Si es confirma la informació de L’Équipe, Valdés

/ s’enfronta a una delicada situació, ja que no són tants els equips de primera línia amb un forat a la porteria i disposats a pagar una fitxa del seu nivell. A més a més, les expectativ­es sobre la seva total recuperaci­ó que li permeti tornar a jugar al màxim rendiment i el fet que no podrà tornar a jugar fins a finals d’any o principis del 2015, pot jugar també en contra del porter català.

Ara com ara, Valdés segueix recuperant-se després d’haver estat operat a Alemanya a finals de març passat pel doctor Ulrich Boenish (un dels millors especialis­tes en lesions de genoll), sota la supervisió de Ricard Pruna, metge del Barça. El porter va tornar a Alemanya el dia abans de la final de Lliga davant de l’Atlètic de Madrid i, després de tornar a Barcelona, segueix amb la recuperaci­ó.

H Els camins de Valdés i Reina podrien tornar a entrecreua­r-se de forma fugaç, aquesta vegada al Nàpols. I és que el meta de l’Hospitalet podria ser una excel·lent alternativ­a per a l’equip que entrena Rafa Benítez, que la temporada que ve jugarà la Lliga de Campions (va acabar tercer a la Lliga). El seu porter titular, Pepe Reina, segueix sent propietat del Liverpool, club que l’ha cedit aquesta passada temporada al conjunt italià. Si un equip necessita un porter de garanties, aquest és el Milan. El club llombard, convertit en els últims anys en una espècie de cementiri d’elefants, fa anys que depèn de les mans de l’etern Abbiati, de 36 anys, un meta que ha anat perdent eficàcia i solvència amb el pas dels anys i que tampoc té competènci­a des de la banqueta. Per aquesta raó, Valdés seria rebut amb els braços oberts a San Siro amb el repte de forjar un nou projecte. Tancada la porta del Manchester City, on Valdés seria la primera opció si no fos perquè Hart, el meta titular dels citizen i d’Anglaterra, és l’únic anglès de la plantilla, una bona opció per al català és el Liverpool. El club d’Anfield té Simon Mignolet com a porter titular, meta belga de 25 anys i suplent de Courtois a la selecció del seu país. Malgrat el seu bon rendiment, Valdés oferiria un nivell de molt més pes.

 ?? MARC CASANOVAS ?? Valdés, el març passat, a l’aeroport del Prat abans de volar cap a Alemanya per operar-se.
MARC CASANOVAS Valdés, el març passat, a l’aeroport del Prat abans de volar cap a Alemanya per operar-se.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain