El Periódico - Català

Units pel comerç

La Federació de Comerciant­s de l’Eixample, de creació recent i integrada inicialmen­t per tres associacio­ns, prepara fires i rutes gastronòmi­ques per promociona­r les vendes al districte

- LUIS BENAVIDES

Constituïd­a en tot just dues setmanes, la Federació de Comerciant­s de l’Eixample neix amb l’objectiu d’aglutinar les diferents associacio­ns de comerciant­s del districte i fomentar la cooperació entre totes. La urgència de la fundació està marcada per la difícil situació econòmica actual. «Aportem idees i, sobretot, ganes de lluitar per aplicar-les. Els inicis són durs i comencem amb només tres associacio­ns, però segur que veurem resultats aviat i la federació creixerà», assegura el seu president, Miquel Bestratén.

La federació, que va ser presentada en societat a finals del mes passat en el marc de la festa major de la Dreta de l’Eixample, inclou per ara l’Eix Comercial del passeig de Sant Joan, el Centre Euro Àrab de Catalunya i el Centre Euro Àfrica. «Els dos centres, l’àrab i l’africà, tenen seu al passeig de Sant Joan. Són vivers d’entitats empresaria­ls i culturals amb molt potencial», aclareix Bestratén.

/ PRIMERES ACCIONS La Federació de Comerciant­s de l’Eixample treballa en col·laboració amb diverses universita­ts i escoles de negocis en la creació d’una pàgina web amb rutes de gastronomi­a àrabs i africanes, i també en les fires Connecting Jobs i Aparador Revitalitz­ador. L’objectiu és «dignificar els immigrants emprenedor­s i les persones amb alguna discapacit­at, i fomentar l’ocupació de les botigues buides», anuncia Bestratén.

La Federació de Comerciant­s de l’Eixample, definida pel seu presi- dent com una «entitat sense ànim de lucre», aspira a representa­r una desena de petites associacio­ns de comerciant­s i mercats. «Per ser efectius i tenir força, necessitem créixer. El següent pas hauria de ser incloure associacio­ns que no estan sota el paraigua d’entitats més grans com la Fundació Barcelona Comerç», afegeix Bestratén.

La regidoria de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona aplaudeix el naixement de la federació. «Qualsevol associació amb esperit constructi­u, vertebrado­r i en defensa del model comercial de Barcelona serà ben rebuda», puntualitz­a Raimond Blasi, al capdavant de la regidoria.

La nova associació d’associacio­ns s’inspira en la Federació de Comerciant­s de Gràcia, creada fa més de 30 anys. «En coneixem el president, Eduard Ampolla, i hem vist

 ?? JOAN PUIG ??
JOAN PUIG

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain