Slovenske Novice - Suzy

LAHKO SE PRERINE NA VRH

- Mateja Blažič Zemljič

Donald Trump je rojen komedijant, ki mora biti vedno v središču pozornosti. Nima planetov v zemeljskih znamenjih, tako živi v svojem šovu, odzemljen, njegove ideje pogosto nimajo stika z realnostjo. Po ascendentu je lev, zvezda Regulus na njem mu daje kraljevsko noto, Mars borbenost, napadalnos­t, vztrajanje za vsako ceno. Vladar ascendenta je Sonce v dvojčkih. Ponižnost, služenje, sočutje, pomoč, oziranje na druge, morala, razumnost, realnost, skromnost, disciplina, delo in trud nimajo nobene zveze z njim. Je rojeni trgovec, prevarant, zmikavt, slepar, ki je izredno iznajdljiv, prilagodlj­iv, premeten in zna z besedami doseči svoje. Problem je v tem, da je Merkur, dispozitor Sonca, v kvadratu z Neptunom, tako po potrebi laže kot pes teče, si izmišljuje, manipulira, prireja in prikriva dejstva. Če bi bil navaden človek, bi bil nadležen goljufivi akviziter z večvrednos­tnim kompleksom.

Res je, da so nekatere njegove ideje napredne, družbeno spodbudne, moderne, saj je ob Soncu Uran. Vendar to ne pomeni, da je veliki vizionar, bolj to, da mu včasih uspe zadeti tarčo, s tem da si lahko tudi v hipu premisli oz. se obrača po vetru. Z neskončnim optimizmom Lune v strelcu, ki vedno hoče več, in odlično položenim Jupitrom, planetom sreče, uspeha, priložnost­i in denarja, se vedno izmaže iz še tako težavne situacije, v katero se spravi s sleparjenj­em. Vladar hiše denarja je Merkur, hiše premoženja Neptun, med sabo sta v kvadratu, kar kaže nezakonite, pretkane finančne mahinacije, skrivanje premoženja, nečedne posle. Treba je priznati, da ni zahrbtni uničevalec z utripajočo vratno žilo, tako kot npr. Putin. Bolj blefer, ki vedno pade na tačke, zato se ne ustavi pred ničemer, kar bi lahko godilo njegovemu egu.

Če bi bil vaš prijatelj, se morda ne bi imeli slabo z njim. Sicer bi ga morali občudovati in hvaliti, bahal bi se, vam stregel najboljšo hrano, razpredal o svojih visokolete­čih načrtih in preteklih junaštvih. Problem je v tem, da ne bi bilo res nič, kar bi povedal, če bi bil obisk poslovne narave, pa bi vas zavajal in izkoristil, da bi boleče spoznali njegov drug obraz ali se pridružili sumljivim poslom. Meseci do volitev bodo precej napeti. Sodišče še ni reklo zadnje, maja tr. Saturn kvadrira Luno, kar je čustveno neprijeten čas, lahko ima težave v zakonu. Tr. Uran čez leto kvadrira Merkur in Mars, tako bo iz njega letelo ogromno nepremišlj­enih besed, lahko izgubi živce, gre na nož, paziti mora na poškodbe. Pr. Luna je vstopila v škorpijona, tako bo dve leti in pol še bolj zagrizen, maščevalen, vztrajen, neizprosen, boril se bo na žive in mrtve. Izredno neprijeten bo prvi del avgusta, ko bo pr. Luna v kvadratu s Saturnom, tr. Saturn pa v kvadratu z njo, kar prinaša stisko, žalost, naporen čas. A po tem se bo dvignil iz pepela, saj mu njegov veliki podpornik Jupiter spet začne stati ob strani. Edina ovira je progresija Venere in Saturna v času volitev, a bolj je videti, da bo ponovno potegnil zajca iz klobuka in se nekako pririnil na vrh.

 ?? ??
 ?? ?? Rojstna karta Donalda Trumpa
Rojstna karta Donalda Trumpa
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia