Slovenske Novice - Suzy

7ULNUDWQR SUD]QRYDQMH ]D YVR GUXçLQR

- U. J.,

Izjemni pisec besedil, pronicljiv­i in metaforičn­i kantavtor je res od vraga. Njegov drugi roman Brezmadežn­a, ki je izšel pred letom dni, je hkrati distopija, grožnja, svarilo ali kar ogledalo naši veličastni podalpski državi. Najprej je na Hrvaškem izšla pod naslovom Bezgrešna, v ZDA jo bo zdaj založba Second Wind izdala z začetno naklado 10.000 izvodov in jo naslovila s Pure and sinless. Knjigo je začel pisati med pandemijo. »Pričakujem­o, da se nekatere stvari v življenju ne bodo nikoli več ponovile,« nam je povedal ob izidu knjige. »Da si jih prerasel, da smo z njimi opravili, da se bodo ljudje po nekaterih grozotah spremenili in naučili ter takšnih napak ne bodo več ponavljali. Potem pa te zgodovina razočara. Ugotoviš, da se moraš vse življenje boriti proti fašizmu, rasizmu in seksizmu, ker so to zelo trdovratne bolezni. To je najbolj grenko: da te zadeve počakajo za vogalom in potem ogrožajo tvoje otroke in vnuke,« je povedal. Ta borba gre zdaj v svet. Bravo,

Vendar to ni edino praznovanj­e v Predinovi družini, saj je njegov sin Žiga le malo za očetovo dobro novico praznoval 29. rojstni dan. »Še vedno zna našteti skoraj vse dinozavre na pamet. Vse najboljše, dragi Žiga!« je zapisal ponosni oče na facebooku. Velika družina mu je v veliko veselje. »Vsaj se je nekje (z)našel,« nam je povedal lani. »Zarja je kostumogra­fka, ustvarja videe za svetovne zvezdnike, Andrej je pred kratkim prejel nagrado za svojo knjigo, Žiga je programer, ki z Američani in Nemci dela nekaj tako komplicira­nega, da je za mojo pamet iz 20. stoletja težko razumljivo.« V humorju ne vodi on, pač pa Rok! »Z njim za mizo umiramo od smeha, tudi Črtu ne zmanjka štrene. Kar se tiče umetnosti, je to del najine vzgoje,« je priznal.

Z Barbaro Lapajne Predin otrokom (in zdaj še vnukom) dajeta vzor usklajenos­ti že dolga leta. V teh dneh bosta praznovala še tridesetle­tnico poroke. »Včasih greva ljudem na živce, ker toliko

Barbari je nataknil prstan 14. maja 1994.

tičiva skupaj. A to ne zraste samo od sebe, to je treba negovati. Najprej sva bila sodelavca, potem ljubimca in šele za tem prijatelja,« je priznal pevec. »Drug drugemu nikoli nisva prodajala megle ali imela skrivnosti. V zakon sva šla z odprtimi kartami.« In ta odkritost se jima je več kot očitno obrestoval­a. Čestitke prav vsem Predinovim!

Zlati red za zasluge za zlatega Pogija

Poljubčki zmagoslavj­a

 ?? ?? Zoran!
Rok Žiga je praznoval še zadnji rojstni dan pred tridesetic­o. »Rad hodim po robu, zato sem v romanu iskal situacije, ki so mogoče, a hkrati neverjetne,« pravi pisatelj.
Zoran! Rok Žiga je praznoval še zadnji rojstni dan pred tridesetic­o. »Rad hodim po robu, zato sem v romanu iskal situacije, ki so mogoče, a hkrati neverjetne,« pravi pisatelj.
 ?? ??
 ?? FOTO OSEBNI ARHIV/INSTAGRAM ?? OBJAVE: 472 SLEDILCI: 1.492,499 SLEDI: 368
Zapeljivi najstnik pred odhodom na zabavo
Ko je bil še fantič z velikimi sanjami
Leta 2014 se je priključil skupnosti na instagramu in že osvajal dirke v mlajših kategorija­h.
FOTO OSEBNI ARHIV/INSTAGRAM OBJAVE: 472 SLEDILCI: 1.492,499 SLEDI: 368 Zapeljivi najstnik pred odhodom na zabavo Ko je bil še fantič z velikimi sanjami Leta 2014 se je priključil skupnosti na instagramu in že osvajal dirke v mlajših kategorija­h.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia