Slovenske Novice

S ceste v jarek na bok

Čez vikend zasegli 29 avtomobilo­v, 8 voznikov pa so zaradi alkohola pridržali

- V. A.

DOMŽALE • V križišču Šaranoviče­ve in Kamniške ceste v Domžalah sta v soboto ob 22.55 trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so kraj dogodka zavarovali in osvetljeva­li ter odklopili akumulator. Za ranjenca so poskrbeli reševalci.

Nekaj po 22. uri so na Kamniški cesti v Preserjah trčili trije vozniki treh osebnih vozil. Povzročite­lj je voznik, ki je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku, tega pa je odbilo v voznico, ki je stala pred križiščem. Pri tem se je udeleženi voznik lažje ranil.

V Hrvatinih sta ob 20.33 trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so ranjencu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, zavarovali in osvetljeva­li kraj dogodka, odklopili akumulator­ja ter nevtralizi­rali iztekle tekočine. Reševalci so ranjenca odpeljali v izolsko bolnišnico.

V Radohovi vasi je okoli 15. ure voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v pravilno vozeče vozilo. Povzročite­lj, ki se je lažje ranil, nima vozniškega dovoljenja, odklonil pa je preskus z alkotestom. Na križišču Tržaške ceste in Ulice Eve Lovše v Mariboru sta ob 12.55 trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in reševalcem nudili pomoč pri oskrbi ranjenca, ki so ga reševalci prepeljali v UKC Maribor.

V Starem trgu na cesti Slovenj Gradec–Kotlje sta ob 11.58 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in pomagali vlečni službi pri odstranjev­anju vozil s cestišča. Ranjenca so reševalci odpeljali v slovenjgra­ško bolnišnico.

V Maistrovi ulici na Ptuju je ob 10.37 osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na boku v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine, iz vozila odnesli ranjenega voznika in ga oskrbeli z reševalci. Na gorenjski avtocesti iz smeri Vodic proti Ljubljani so ob 10.01 trčila 4 osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, umaknili vozila s cestišča, odklopili akumulator­je in počistili iztekle motorne tekočine. Ljubljansk­i reševalci so oskrbeli ranjenca. Na Ljubljansk­i cesti v Domžalah je v petek okoli 19.30 zaradi neprilagoj­ene hitrosti padel in se lažje ranil kolesar. Zapišimo, da je napihal 1,54 promila.

Pešači jih 29

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so čez vikend 29 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 8 voznikov (tudi enega tovornjaka­rja). Prometniki so imeli okoli 17.50 na območju Kranja v postopku 39-letnega voznika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, napihal pa je 1,62 promila. V Sečovljah so ob 12.30 ustavili 30-letno voznico, ki je napihala 2,06 promila. V Ajdovščini so policisti na predpisan način (z modrimi lučmi in sireno) ustavljali voznika osebnega avta, ki se za to ni zmenil in je odpeljal dalje. Kmalu so ga izsledili na območju Ajdovščine. Ugotovili so, da mu je sodišče odvzelo vozniško dovoljenje. No, policisti so mu še avto. V Izoli so policisti dopoldne zasegli kolo z motorjem 16-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Na Ravbarkoma­ndi so ustavili osebni avto, ki mu je poteklo zavarovanj­e. Vozniku so izdali plačilni nalog, za podjetje sledi hitri postopek. Pri Kopru so imeli dopoldne v postopku 47-letnega voznika osebnega avta, ki je napihal 1,58 promila. Na Trgu Svobode v Slovenski Bistrici so ob 17.50 ustavili voznika osebnega avta, ki je napihal 2,08 promila. Na Dupleški cesti v Dogošah so ob 22. uri ustavili voznika osebnega avta, ki je napihal 1,89 promila. V nedeljo, nekaj minut čez 2. uro, so na Ormoški cesti na Ptuju ustavili voznika osebnega avta, ki je napihal 1,60 promila. Vse 3 so pridržali. Soboški policisti so imeli kar precej dela: ob 22.45 so v Negovi ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, z rezultatom pa se ni strnnjal. Odredili so strokovni pregled, ki ga je odklonil. V Beltincih so ob 2.15 ustavili voznika, ki je kazal znake alkoholizi­ranosti, a je alkotest odklonil. Oba so pridržali. Zunaj Janževega Vrha so ob 2. uri ustavili voznika, ki nima vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel ukradene tablice. Zdaj je peš, sodnik pa že čaka.

 ?? ?? Konec tedna se je zgodilo 382 prometnih nesreč.
Konec tedna se je zgodilo 382 prometnih nesreč.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia