Slovenske Novice

Rock'n'roll za slovo Alberta Riere Za Evropo v Domžalah in Kopru

V današnjem zadnjem dejanju sezone 2022/23 v 1. SNL še za 2. mesto in zadnjo evropsko vozovnico

- LJUBLJANA • GORAZD NEJEDLY

Po burnem začetku Olimpija pripravlja še buren konec. Njena šampionska ligaška pot v sezoni 2022/23 se je začela in se bo končala v Stožicah. V zadnjem, 36. krogu, bo ob slovesu od sanjske sezone in trenerja Alberta Riere, ki se po tekmi poslavlja od zeleno-belih, gostila Celjane. Ti se z Mariborčan­i potegujejo za naslov podprvakov. V večernih tekmah pa bo znan še zadnji – Domžale ali Koper – slovenski predstavni­k v Evropi. Najprej rock 'n' roll na igrišču, potem pa še na Kongresnem trgu po ritmih legendarne skupine Big Foot Mama in njenega frontmana, zaprisežen­ega zelenega zmaja Gregorja Skočirja. To je načrt scenaristo­v iz šampionske Olimpije, ki je 17. julija s Špancem na trenerskem stolčku

Pari 36. kroga, danes: Olimpija – Celje (15), Maribor – Bravo (oba ob 15. uri), Koper – Mura, Kalcer Radomlje – Domžale (oba 20.15); sinoči: Gorica – CB24 Tabor. Vrstni red strelcev: 20 – Žan Vipotnik (Maribor), 18 – Mirlind Daku (Mura).

začela pohod proti tretjemu naslovu prvaka po vrnitvi v 1. SNL leta 2009. Šele v 9. krogu je njen zmagovalni niz – odločilen v boju za prvaka – končal prav današnji tekmec. Toda Rierove zeleno-bele tiki-taka različice ni bilo več mogoče ustaviti, že pet tekem pred koncem, v 31. krogu, je Olimpija v velikem slogu in s tretjo zmago v sezoni proti največjemu tekmecu Mariboru potrdila naslov prvaka. Ključni mož in glavni ustvarjale­c šampionske zvezdice Riera bo lahko odšel z dvignjeno glavo in tudi kot opomin za naslednje izbruhe navijačev Green Dragons, ki so ga podcenjeva­lno pričakali »na nož, zdaj pa vzklikajo njegovo ime. Riera je opravil izjemno delo, toda tudi Olimpija, Ljubljana in v evropskih merilih zgolj povprečna 1. SNL so mu omogočili začetek samostojne trenerske kariere, ki je v »nenogometn­i« Sloveniji, kot je 41-letni Majorčan videl športno sliko, dobila morda zagon za vidnejšo v veliko zahtevnejš­ih prvenstvih.

Zbogom in hvala Albert, dober dan Joao. Tudi to bo del spektakula­rnega sobotnega zaključka sezone, ki bo v ponedeljek, kar zadeva zeleno-bele, dobila prvo poglavje za novo sezono. Olimpija bo tudi uradno potrdila Rierovega naslednika, prihaja 50-letni Portugalec Joao Henriques.

 ?? FOTO: JOŽE SUHADOLNIK ?? Olimpijini navijači so šli iz slavja v slavje do spektakula­rnega konca ter slovesa uspešnega trenerja Alberta Riere.
FOTO: JOŽE SUHADOLNIK Olimpijini navijači so šli iz slavja v slavje do spektakula­rnega konca ter slovesa uspešnega trenerja Alberta Riere.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia