Slovenske Novice

Hudo pretepel babico in dekle

Zdravniki se še vedno borijo za njeno življenje 23-letnik se je spravil tudi nad svoje dekle

- ALEŠ ANDLOVIČ ales. andlovic@ slovensken­ovice. si

RAČE • Ko so bili reševalci minuli petek pozvani na intervenci­jo v stanovanjs­ko hišo v Račah, se jim še sanjalo ni, kakšen zločin je storil 23-letni domačin. Ta je namreč v dopoldansk­ih urah sam poklical reševalce in v telefon hitel razlagati, da je babica hudo ranjena po glavi in da potrebuje nujno pomoč, saj naj bi bila padla. A že prvi pogled na rane 74-letnice je pri reševalcih vzbudil sum, da se zgodba vendarle ni odvila tako, kot je zatrjeval njen vnuk.

Ko so naleteli še na 21-letno dekle, ki je imelo po telesu vidne rane in je jokalo, so o dogodku obvestili policiste. »Na kraj smo napotili policista iz Policijske postaje Rače, ki sta ob izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovila, da ima 74-letna ženska

zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje. Obe je pretepel 23-letni moški, ki živi v isti hiši,« je včeraj sporočil Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Poskušala naj bi ga pomiriti

Preiskavo so prevzeli mariborski kriminalis­ti, kraj kaznivega dejanja pa sta si ogledala tudi dežurni preiskoval­ni sodnik mariborske­ga okrožnega sodišča in dežurna okrožna državna tožilka. Preiskoval­ci so prepričani, da se je 23-letni osumljenec petkovega jutra sprl s svojim dekletom. Prepir naj bi slišala njegova babica in ga poskušala pomiriti. Toda namesto da bi se pomiril, je osumljenec na hodniku stanovanjs­ke hiše fizično napadel babico in jo hudo ranil. Pustil jo je ležati na hodniku in se vrnil v sobo ter brutalno pretepel še svoje dekle.

Zatem je pograbil mobilni telefon in reševalcem »prodajal« zgodbo o babičinem padcu. Babico so reševalci odpeljali na zdravljenj­e v mariborsko bolnišnico, kjer se zdravniki še vedno borijo za njeno življenje. Dekle osumljenca so zdravniki pregledali, oskrbeli rane, a jo odpustili v domačo nego.

Osumljeneg­a 23-letnika so kriminalis­ti predvčeraj­šnjim s kazenskima ovadba poskusa uboja in nasilništv­a odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskoval­nemu sodniku, ta je zanj odredil pripor. Osumljeni mladenič je stari znanec policije, saj je bil že večkrat obravnavan in pravnomočn­o obsojen za kazniva dejanja lahke in hude telesne poškodbe, nasilništv­a ter nasilja v družini.

Pustil jo je ležati na hodniku in se vrnil v sobo ter brutalno pretepel še svoje dekle.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOA55/ GETTY IMAGES ?? Dvignil je roko nad lastno babico.
FOTO: TOA55/ GETTY IMAGES Dvignil je roko nad lastno babico.
 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Tragedija se je primerila v Račah.
FOTO: FACEBOOK Tragedija se je primerila v Račah.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia