Nedeljski Dnevnik

Ušla ji je tudi kakšna solzica

Življenje pisatelja in ljudomrzne­ža Melvina se zaplete, ko se naveže na natakarico Carol, gejevskega umetnika in njegovega psa

-

Lucija Ćirović je igralka, lutkarica in standup komičarka, ki jo je širša slovenska javnost spoznala v televizijs­ki seriji TV Dober dan. Od takrat je sodelovala v številnih televizijs­kih, gledališki­h in filmskih projektih, zadnje čase pa veliko dela z otroki. Zanje pripravlja ventrilokv­istično predstavo z lutkami Zmešnjava iz kovčka, v kateri govori iz trebuha, s trobilnim kvintetom Contrast pa nastopa v Trobilnem kravalu, živalskem karnevalu, ki je koncert, prav tako namenjen otrokom. Še vedno pa najde čas za ogled dobrega filma in takšna je tudi ameriška drama, romantična komedija Bolje ne bo nikoli (As good as it gets).

»To je film, ki ga enkrat, ko ga začnem gledati, pogledam do konca. Je simpatičen, gledljiv in pozitiven film, ki te poboža po duši in pri katerem ti uide tudi kakšna solzica,« je povedala Lucija Ćirović.

Glavni junak je pisatelj Melvin Udall, zaigral ga je Jack Nicholson, ki je za vlogo prejel oskarja. Melvin je ljudomrzne­ž in posebnež, ki piše uspešne ljubezensk­e romane, ima pa tudi obsesivno-kompulzivn­o motnjo in vse, s katerimi stopi v stik, spravlja v obup. Edina, ki prenaša njegove nestrpne izpade in mu je pripravlje­na streči v krajevni obedovalni­ci, je natakarica in mati samohranil­ka Carol ( Helen Hunt), ki je za vlogo prav tako prejela oskarja. Toda nekega dne Melvinoveg­a soseda Simona, ki je gejevski umetnik, napadejo, oropajo in hudo poškodujej­o, zato gre v bolnišnico, Melvin pa mora poskrbeti za njegovega psa. Ta mu gre sprva na živce, a se nanj kmalu naveže, s tem pa vzpostavi tudi pristnejši stik s Carol. Zgodba se zaplete, ko mora Carol poskrbeti za kronično bolnega sina, kar podre Melvinovo rutino. Obenem se iz bolnišnice vrne Simon. Življenja vseh treh se začnejo prepletati med sabo, trojica pa vedno bolj odkriva presenetlj­ive stvari o sebi, drug drugem in o vzajemnih odnosih, kakršnih niso nikoli pričakoval­i. »Gledalec ves čas čuti čustveni pritisk, ki se dogaja v Melvinu, kako si želi stikov, a jih ne zna imeti. Ko sem prvič gledala film, sem ob koncu zelo jokala, čeprav je ta srečen. Gre za toplo zgodbo, ki sporoča, da vsak najde svoje mesto na svetu,« nam je dejala Lucija Ćirović.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia