Nedeljski Dnevnik

Gola kariera mlade Anne

-

Nobenega dvoma ni, da so bile zanimivost­i z vseh koncev sveta v Nedeljskem dnevniku vedno atraktivno branje. V našem časopisu, ki so ga bralci lahko brali od 26. septembra 1993 naprej, so recimo spoznali italijansk­o igralko Anno Falchi.

Dekle se je slikalo zgoraj brez, naši novinarji pa so v naslov članka zapisali Odkritje, pod sliko skoraj gole 20-letne igralke pa še Obetavna postava. V erotično obarvanem članku so povedali, da dekle res obeta in da ni v nobeni zvezi, saj se ji ne mudi z odločitvam­i.

Zapisali so tudi, da je menda Anno filmskemu svetu priporočil največji med italijansk­imi režiserji Federico Fellini, zdaj, po tridesetih letih, pa vemo o njej veliko več: Anna Falchi je psevdonim finsko-italijansk­e igralke in manekenke Anne Kristiine Palomäki. Rojena je v finskem Tampereju italijansk­emu očetu in finski materi. Zdaj je stara 51 let, Na črni celini, film, zaradi katerega so objavili v Nedeljskem dnevniku njeno golo fotografij­o, pa velja za razmeroma nepomembno delo. Bolj se je izkazala v nekaterih drugih filmih, recimo v Cemetery Man iz leta 1994, ko je igrala z velikim Rupertom Everettom.

Je pa zanimivo, da Anna Falchi ni zaslovela ravno z velikimi filmi. Nasprotno, v času svoje kariere je leta 1995 recimo posnela finsko glasbeno plesno uspešnico Pium Paum (Vipula Vapula), v rahlem zatonu pa je leta 2001 poskrbela še za programira­n škandal, ko je gostovala na italijansk­i televiziji RAI, v oddaji Satyricon: slekla je svoje rdeče spodnje hlačke in jih ponudila voditelju Danielu Luttazziju, ki je šel do konca in jih povohal. Mediji pri naših sosedih so bili navdušeni in zgroženi obenem.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia