Nedeljske Novice

Naj bo funkcional­na

-

bodo v redu. Če gredo postavljam­o neposredno na zemljo, dno zavarujemo z mrežo, da ne bi vanjo prišli škodljivci, nanjo položimo veje in dračje, ki bo poskrbelo za odvajanje vode, nato izkopano zemljo, slamo, listje, kompost in kose lepenke, kar bo privabilo deževnike, na vrh pa nasujemo med 20 in 30 centimetri kakovostne prsti.

Vsaka nova sezona prinese s seboj nove smernice. Kar se tiče letošnjih pri opremi otroške sobe, je v ospredju funkcional­nost. Multifunkc­ionalnost, če smo natančni. Otroške sobe niso več le prostor,

Da bi imeli res lepo trato, je treba veliko dela, če ga nismo pripravlje­ni vlagati v njeno vzdrževanj­e, si raje omislimo kaj drugega, denimo skalnjak.

kjer otroci spijo in se učijo, naj bodo tudi igralnice, telovadnic­e, likovni ateljeji. Posledično je letos v modi pohištvo, ki ga lahko uporabimo na več načinov, denimo pograd, ki je hkrati igralo ali plezalna naprava, kavč, ki se raztegne v ležišče, stoli, ki jih lahko poljubno zlagamo in iz njih sestavimo poligon in podobno. Prevladuje­jo naravni toni in materiali, vsi odtenki bež in rjave, tudi pastelni toni. Deklice se bodo poleg nežno rožnatih odtenkov sobe razveselil­e še cvetličnih dodatkov, tapet ali zgolj kakšne slike, medtem ko bodo med dečki na svoj račun prišli ljubitelji vesolja, to je namreč letos prevladujo­ča tema fantovskih sob.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia