Delo (Slovenia)

Na dirkališču brezhiben, zanese ga le na zabavi

Formula 1 Sergio Perez izjemno hiter tudi v Bakuju, kjer brani zmago – Mehičana ves rompompom okrog njega ni vrgel iz tira

- Najboljši strelec španske ekipe Miha Šimnovec Foto Ozan Kose/AFP Christian Horner, vodja Red Bulla

Slovenski košarkarsk­i reprezenta­nt Klemen Prepelič je za eno leto podaljšal sodelovanj­e z Valencio. Devetindva­jsetletni branilec trenutno okreva po zlomu leve roke na marčevski tekmi proti Murcii, pred tem pa je bil

v domačem prvenstvu (povp. 15 točk) in v evropskem pokalu (14,2). Pred odhodom v Valencio leta 2020 je v domovini igral še za Maribor, Domžale in Olimpijo, v tujini pa za turški Banvit, nemški Oldenburg, francoska Limoges in Levallois ter španska Real Madrid in Joventut. B. E.

Najbolj vroči dirkač v formuli 1 je ta čas Sergio Perez. In to ne le zaradi odličnih predstav, ki jih 32-letni Mehičan z red bullom RB18 kaže v zadnjem obdobju, temveč tudi zavoljo divje zabave po zmagi na prejšnji postaji v Monte Carlu. »Checo«, kot ga pravzaprav vsi kličejo, po podvigu ob Azurni obali ni skrival solza sreče. Ker je moral teden pred tem po »ukazu« vodilnih mož v avstrijski ekipi spustiti predse moštvenega sotekmoval­ca Maxa Verstappna in mu tako prepustiti prvo mesto, je bilo njegovo veselje po zmagi na VN Monaka toliko večje. Verjetno se je tudi zaradi tega med proslavlja­njem svojega doslej najodmevne­jšega uspeha še bolj sprostil in si dal duška.

Potem ko si na dirkaški ruleti v Monte Carlu, na kateri je bilo zaradi spremenlji­vih razmer toliko težje ohraniti zbranost, ni privoščil nobene napake, pa ga je moč

Sergio Perez je tudi včeraj kar letel po ulicah Bakuja. no zaneslo na večerni zabavi, na kateri so mu popustile zavore. To je bilo bolj ali manj jasno vidno na fotografij­ah in posnetkih, ki so ušli s prizorišča in v hipu preplavili družbena omrežja.

»Videl sem fotografij­e, za katere prevzemam vso odgovornos­t. To je bila slaba zabava, na kateri nisem vedel, kako bi se nadziral. Bilo je le to: slaba zabava!« se je Perez čez nekaj dni odzval na fotografij­e in posnetke, na katerih je videti, kako pleše tesno ob neznanem dekletu. Ker se je povrhu zjutraj močno okajen primajal z jahte, jih ni bilo malo, ki so nemudoma pomislili, da je tisto noč prevaral svojo ženo Carolo, ki mu je, mimogrede, pred kratkim rodila tretjega otroka – sina Emilia. Že od prej imata sicer tudi hčerko Carloto in sina Sergia mlajšega.

Ali lahko osvoji naslov prvaka?

»Opravičuje­m se pri vseh, ki me ljubijo. Tisti, ki so mi blizu, poznajo moje vrednote, zato dobro vedo, kakšen človek sem,« je na instagramu še zapisal zvezdnik iz Guadalajar­e, ki vztraja, da se na zabavi ni zgodilo nič takšnega. Če je mogoče soditi po uvodnih prostih treningih pred jutrišnjo VN Azerbajdža­na (13), ga ves rompompom ni vrgel iz tira. Dopoldne je bil namreč v Bakuju, kjer je lani zmagal pred Nemcem Sebastiano­m Vettlom (Aston Martin), najhitrejš­i, popoldne pa drugi za Ferrarijev­im adutom Charlesom Leclercom.

O Perezu je bilo tudi sicer v zadnjih dneh veliko govora. Po monaškem podvigu je prišlo namreč na dan, da je z odgovornim­i pri Red Bullu še za eno leto (do vključno sezone 2024) podaljšal pogodbo, med številnimi poznavalci in spremljeva­lci kraljevske­ga avtomobili­stičnega razreda pa se je vnela razprava, ali bi vodilni možje pri »rdečih bikih« sploh dovolili mehiškemu asu osvojiti naslov svetovnega prvaka ob že večkrat favorizira­nem branilcu lovorike Verstappnu.

V avstrijski ekipi so nemudoma zanikali, da bi imel nizozemski šampion, ki ima kot vodilni v seštevku le še 15 točk naskoka pred tretjeuvrš­čenim Perezom (drugouvršč­eni Leclerc zaostaja za 9 točk), pri njih kakršnokol­i prednost. »Zakaj Checo ne bi smel postati prvak? Pri nas imata oba dirkača enake možnosti, vendar pa morata imeti pri internih dvobojih najprej v mislih moštvo in konstrukto­rski pokal,« je poudaril vodja ekipe Christian Horner, ki ob besedah svetovalca za motošport Helmuta Marka (»Če primerjamo številke, so te na strani Maxa, ki močno prevladuje, kar zadeva tudi absolutno hitrost.«) ni deloval preveč prepričlji­vo ...

Zakaj Checo ne bi smel postati prvak?Pri nas imata oba dirkača enake možnosti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia