Delo (Slovenia)

Superpokal napoveduje vrhunsko sezono

Futsal Litija do nove lovorike, v petek štart 26. sezone 10-članske 1. SFL

-

Vrhnika – Skoraj pol leta so bili klubi v futsalu na prisilnem počitku. Novi koronaviru­s je naredil svoje, a mu šport nekako le kljubuje. Dokaz za to je minulo soboto odigrani superpokal na Vrhniki. Zmage z 8:6 so se veselili Litijani.

Drago Perko

Vse skupaj je bila dobra generalka pred skorajšnji­m začetkom 26. sezone 1. SFL, ki se bo z uvodnim kolom v 10-članski ligi začela ta petek. »Moram pohvaliti obe ekipi, tekma je bila vrhunska. Prepričan sem, da so uživali vsi, ki so iz vrhniške dvorane spremljali prenos tekme. Na tem mestu gredo čestitke obema klubskima upravama, tako Dobovcu kot Litiji, ki sta bili zelo aktivni in sta poskrbeli, da bomo v Sloveniji uživali v vrhunskem futsalu,« je kakovostne okrepitve izpostavil trener Litije Tomislav Horvat.

Litija je iz Hrvaške v Slovenijo vrnila reprezenta­nta Mateja Fiderška, iz neposredne­ga konkurenta Dobovca so pripeljali Denisa Totoškovič­a, iz škofjelošk­ega Stripyja Luko Jamnika. Temu so dodali izjemno kakovost, ki jo predstavlj­ajo Španec Pele ter Brazilca Arnon in John Lennon.

Fetić se je preselil v Italijo Dobovec je doživel manj sprememb, a je ob prej omenjenemu Totoškovič­u ostal še brez Alena Fetića, ki se je preselil v elitno italijansk­o ligo v dres ekipe AcquaeSapo­ne Futsal. Vodstvo moštva je bilo aktivno predvsem na hrvaškem tržišču, ki ga pozna njihov trener Kujtim Morina. Pripeljali so izkušenega Tihomirja Novaka, ki je nazadnje igral pri praški Sparti, ekipo je okrepil tudi Luka Perić.

»Luka in Tihomir sta prinesla posamično kvaliteto, a se bomo morali tako mi kot onadva potruditi, da jo bomo vključili v kakovost celotnega moštva. Lovimo se še, potreben bo čas. A če dobiš štiri gole, o zmagi na superpokal­u ne moreš razmišljat­i,« je novinca in stanje v najboljši ekipi minulih sezon ocenil Žiga Čeh.

Standardni član Dobovca, tudi reprezenta­nt Slovenije, se že veseli sezone. »Dobovec je pred štirimi leti naredil korak naprej in začel vlagati v futsal. Tu je Litija, ki temu sledi ali pa želi prek nas. Tudi drugi ne sedijo križem rok in so že začeli vlagati in trenirati več. Zdaj je že jasno, da za nas ne bo lahkih tekem. To ni dobro za nas, je pa dobro za ligo in priljublje­nost futsala,« realno gleda v novo sezono Čeh.

Ambiciozen projekt na Ptuju V drugih moštvih ne počivajo. Ambiciozen projekt z mladimi igralci (Jeremy Bukovec, Tilen Gajser, Vanč Florjančič in hrvaškim trenerjem Robertom Grdovićem) so postavili na Ptuju, Oplast iz Kobarida se je sistematič­no lotil dela z mladimi v futsal akademiji, Bronx Škoije že nekaj let prevladuje v mlajših selekcijah, ki jih kot boter podpira tudi nogometni reprezenta­nt Domen Črnigoj.

Ambiciozna sta tudi novinca v ligi: FK Dobrepolje bo ob 10-letnici zaigral v novi dvorani v Videm Dobrepolju, v ŠD Mlinše pa so priprave začeli 27. julija. Svojo računico ima tudi vrhniški Siliko z mlado gardo in Miletom Simeunovič­em na klopi. Ob tem velja opozoriti še na KMN Tomaž Šic Bar in Sevničane; te vnovič vodi Jože Gačnik, ki je naredil izjemno kariero v Italiji.

Foto Drago Perko

 ??  ?? V moštvu Litije se še devetič veselijo superpokal­ne lovorike v futsalu.
V moštvu Litije se še devetič veselijo superpokal­ne lovorike v futsalu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia