Hospodarske noviny

Kaliňák: Obvineniam­i ma vrátili späť do boja

-

Bratislava – Po výpovedi exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho obvinila Národná kriminálna agentúra podnikateľ­a Jozefa Brhela a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka z podplácani­a. Opozičná strana Smer sa proti tomu okamžite ohradila a vo svojej obhajobe pokračoval­a aj počas víkendu. „Je to nezmysel a nelogické. Kajúcnici, ktorí majú za sebou 18-miliónový daňový podvod, sa chcú dostať z väzenia,“reagoval v nedeľnej relácii Na telo člen predsedníc­tva Smeru, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest od päť do 12 rokov.

Argumentov­al, že obvinenie bolo založené na jednej holej vete, ktorú podľa neho šéf daniarov povedal pod nátlakom. Na Kaliňákove tvrdenia reagoval moderátor Michal Kovačič s tým, že ide o 12-stranové uznesenie o obvinení, v ktorom Imrecze podrobne rozoberá, čo sa dialo. „Je to živý spis, proti ktorému sa musím brániť a vyvracať to,“oponoval Kaliňák. Teraz podľa neho nasleduje deväť mesiacov ťažkej kriminaliz­ácie opozície, pričom on je prvý na rade. „Keďže

vláda nevie prezentova­ť žiadne zo svojich výsledkov, tak má jedinú úlohu. Ich cieľom je spraviť Smer zločinecko­u skupinou a zničiť tak opozíciu. Do 30. septembra je čas, aby orgány činné v trestnom konaní mohli konať a zatvárali,“dodal. Svoje slová doložil nahrávkou, na ktorej vraj vyšetrovat­eľ Ján Čurilla hovorí o tom, že sa ho polícia údajne snaží skompromit­ovať. Moderátor relácie ho následne upozornil na to, že je to opakovane spochybňov­ané ako vec vytrhnutá z kontextu.

Kaliňák naznačil, že by sa opäť mohol stať súčasťou aktuálneho politickéh­o diania, keďže svoj návrat do politiky nevylúčil. „Týmito obvineniam­i ma vrátili do politickéh­o boja,“dodal k možnej kandidatúr­e v parlamentn­ých voľbách.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia