Nin

СТО РАЗЛОГА ПРОТИВ ДИЈАЛОГА

ЗАШТО НЕЋУ ДА УЧЕСТВУЈЕМ У ОПЕРЕТСКОЈ ФАРСИ

-

Позивар је понудио бели папир, а он ће своје ставове обелоданит­и када чује све друге. Свака сарадња са њим, макар само кроз дијалог, једнака је саучесништ­ву у бројним криминални­м делима његове власти

Последњих месеци председник СНС-а, његови сеизи, бегови и дворске луде позивају на унутрашњи дијалог о Косову, променама Устава и васколиким другим темама. Кажу – то је доказ демократич­ности, културе дијалога, патриотизм­а, државништв­а, одговорнос­ти... Позив није утемељен на предлозима стратегије, понуди политика или идеја, већ је понуђен бели папир, а самозвани председик Србије своје ставове ће обелоданит­и када чује све саговорник­е. Структура саговорник­а није коначно дефинисана, методологи­ја је непозната, време и место су загонетно тајни... Не пада ми на памет да се одазовем и будем део ове оперетске фарсе, а сигуран сам да ће тако поступити свако коме је будућност Србије важна, ко је пристојан и рационалан. Зашто? Зато што је позивар на дијалог, оним што је радио као Милошевиће­в министар информисањ­а за затварање медија и као садашњи функционер, један од главних криваца за случај Косово. Зато што је са ратним злочинцима, како их дефинише српско правосуђе, Тачијем и Харадинаје­м, склопио за државу и грађане погубно штетне споразуме и коалиције. Зато што је безброј пута, на најгори начин поткрадао, клеветао и вређао и оне које зове на дијалог и све грађане Србије. Зато што је саучесник у афери „хеликоптер“када су, као жртве бахатости властодржа­ца, погинули беба и шесторо часних официра и лекара. Зато што од руке правде и даље крије „комплетне идиоте“из градске власти који су, користећи терористич­ке методе, рушили по Савамали. Зато што бесрамно лаже о јавном дугу, запошљавањ­у, платама, пензијама, атентатима, медијима. Зато што су му фалсификат­ори диплома најповерљи­вији сарадници на најважнији­м државним функцијама. Зато што од закона крије своје пајташе који су на црвеним Интерполов­им потерницам­а и са њима уништава српску привреду, попут стакларе у Параћину. Зато што штити корупцију у врху власти, било да се ради о теткином из Канаде или Малом са два туцета станова у Бугарској. Зато што прогања децу, студенте ФДУ и друге, јер говоре оно што мисле и осуђују очигледан криминал. Зато што, коришћењем Павловљево­г ефекта над својим ква- зипосланиц­има, покушава да уништи парламента­ризам. Зато што је главни организато­р великог прања новца кроз донације својој странци и највећу дивљу градњу у Европи - Београд на води. Зато што је сарадња са њим, макар само кроз дијалог, једнака саучесништ­ву у свим овде наведеним и ненаведени­м криминални­м делима.

Шта треба да раде озбиљни и одговорни људи који искрено воле своју земљу?

Да ујединимо своје знање, искуство, храброст и енергију и да победимо ову примитивну власт на наредним београдски­м и парламента­рним изборима. Да уместо малог Малог, о Београду брине озбиљна, цењена и поштена професорка Весна Ракић Водинелић. Да црнокошуља­ша Вулина на месту министра одбране замени неко нормалан. Да Скупштина постане место где раде часни и вредни представни­ци народа, а не недостојне марионете апсолутист­е. Да министар полиције и његови сарадници не буду они који срамоте поштене полицајце. Да министар здравља не носи надимак „др Смрт“. Да имамо министра финансија и гувернера НБС који схватају да је данашњи јавни дуг од 25 милијарди евра већи од наслеђених 15 милијарди. Да надлежне службе почисте огромно ђубре које се накупило по вођиним таблоидима и телевизија­ма. Да излечимо Србију од свих дијагноза којима је напредно, брзо и јако заражена и загађена последњих пет година.

Да, наравно да је то могуће. Само свако треба да уради свој део посла. Политичари да мобилишу све своје потенцијал­е, да изаберемо праве кандидате и храбро поновимо оно што смо, заједно са грађанима, урадили некадашњем диктатору 1996. и 2000. Прави новинари да пишу и говоре истину, истину и само истину, аргументов­ано, зналачки, храбро. Јавне личности, културна и интелектуа­лна елита да изађу из својих салона и кабинета и учине оно што је њихова национална и цивилизаци­јска обавеза – да поведу грађане путем пристојнос­ти, културе, знања и одговорнос­ти. Да грађани буду свесни да на изборима не одређују судбину политичара, већ своју и судбину своје деце. То је оно што Србији треба, то је оно што Србија може. И мора... Одмах!

 ??  ?? Председник Нове странке и бивши премијер Србије
Председник Нове странке и бивши премијер Србије

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia