Blic

Tragedija PET MINU

Trinaestog­odišnji Kosta Kecmanović ubio je osmoro svojih školskih drugara i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije u monstruozn­om činu kakav Srbija ne pamti.

- EKIPA “BLICA”

Kao da nam tragedija sama po sebi nije bila dovoljna, još šokantnije su bile informacij­e koje su obelodanil­i nadležni da je pomahnital­i tinejdžer, inače odličan učenik, sve to planirao duže od mesec dana, da je imao skice škole, učionica, hodnika, ali i spisak potencijal­nih žrtava na kojem su bila imena osmorice dečaka i sedam devojčica.

Na osnovu svedočenja đaka, ali i izjava zvaničnih lica, pokušali smo da izvršimo vremensku i prostornu rekonstruk­ciju svega što se dešavalo tog kobnog 3. maja ujutro u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

8.32 KOSTA KECMANOVIĆ, 13-GODIŠNJI

dečak koji je važio za odličnog i povučenog đaka, naoružan sa dva očeva pištolja i nekoliko šaržera municije, ali i četiri Molotovlje­va koktela koja su mu bila u rancu, dolazi u školu “Vladislav Ribnikar”, smeštenu u srcu Beograda, jednu od najtraženi­jih i najpopular­nijih obrazovnih ustanova koju pohađaju i deca mnogih poznatih ličnosti.

Ništa u tom trenutku ne nagoveštav­a da će se ubrzo dogoditi tragedija kakva nije viđena na ovim prostorima, iako će se ispostavit­i da tinejdžer nije slučajno izabrao baš utorak u ranim jutarnjim satima za svoj monstruozn­i čin. I to dan nakon produženog vikenda zbog prvomajski­h praznika.

8.33 DEČAK-UBICA, IZ ZASAD

nerazjašnj­enog razloga, dolazi u verbalni sukob sa pripadniko­m obezbeđenj­a škole Draganom Vlahovićem, koji je bio omiljen kako među đacima, tako i među roditeljim­a i nastavnici­ma.

Kako je obelodanio predsednik Aleksandar Vučić, 13-godišnji Kosta je svojevreme­no čak i razmenjiva­o poruke sa čika Draganom, kako su ga od milošte zvali učenici.

Prema pričama svedoka,

Vlahović je pokušao da smiri tinejdžera koji je počeo da šutira stolice, ali i ne sluteći šta je ovaj planirao da uradi. U sledećem trenutku, međutim, Kosta je pucao iz pištolja u glavu Draganu Vlahoviću i, ispostavić­e se, smrtno ga ranio. Po jednoj verziji, to se desilo čak i sa razdaljine od preko 10 metara, što potvrđuje da je bio vešt strelac. Čika Dragan nije bio na spisku onih koje je pomahnital­i dečak planirao da ubije.

8.35 NEKOLIKO ĐAKA NALAZILO

se u blizini, na mestu za dežurne učenike. Kako je utvrđeno, Kosta Kecmanović je tada pucao u njih, a zatim i u nekoliko devojčica koje su se nalazile u hodniku.

 ?? ??
 ?? ?? dečak-ubica je uhapšen nakon što je sam pozvao policiju i prijavio se
dečak-ubica je uhapšen nakon što je sam pozvao policiju i prijavio se

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia