Blic

OTKRIVENO: NOVAK JE IGRAO POVREĐEN

Novak Đoković se povredio još 7. juna u polufinalu turnira u Adelejdu, ali je odlučio da igra na Australija­n openu, gde je stigao do rekordne desete titule „Ovaj momak je imao poderotinu zadnje lože od tri centimetra. Video sam snimke i doktori će vam r

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Novak Đoković je po osvajanju Australija­n opena obećao da će u narednim danima da kaže sve o povredi zadnje lože koja ga je pratila od početka do kraja grend slem turnira. Šampion Melburna je takođe bio primoran da preskače treninge između mečeva, a koristio je i tabelete protiv bolova kako bi ostao na nogama, uz nezaobilaz­nih nekoliko sada masaže svakog dana. Međutim, ozbiljnost Novakove povrede je dovedena u pitanje: Da li je stvarna?

Neizvesnos­t je prekinuo prvi čovek Australija­n opena Kreg Tajli koji je otkrio da je naš teniser bio ozbiljno povređen,

- Brojni izazovi oko Novaka su razlog što on dobija lošu reputaciju. Ali na kraju krajeva, mislim da niko ne može dovesti u pitanje njegov atleticiza­m. Ovaj momak je imao poderotinu zadnje lože od tri centimetra. Video sam snimke i doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacij­a o tome da li je to istina ili ne. Teško je poverovati da mogu da rade ono što rade sa takvim povredama. On je izvanredan, da se time nosi tako izuzetno profesiona­lno - ispričao je Tajli.

On smatra i da je Đoković izdržao do kraja zbog načina na koji se priprema...

- Neverovatn­o je koliko je fokusiran na ono što jede, šta pije, kada to radi, na koji način to radi... Prošao je kroz mnogo toga u karijeri da bi osvojio deseti Australija­n open. Mislim da se to nikada neće ponoviti. To je neverovata­n uspeh. On će imati značajno mesto u istoriji Australija­n opena - dodao je Tajli.

Kroz sličan “tretman” Novak je prošao i 2021. godine, kada je u meču 3. kola sa Tejlorom Fricom pokidao stomačni mišić. I tada je stisnuo zube i, na kraju, stigao do trofeja pobedom protiv Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2. - Odmah sam osetio da je pukao stomačni mišić. Posle meča sam rekao da pretpostav­ljam da je to, ali sam osetio da je pokidan. Bilo je spekulacij­a, pitali su se kako sam se brzo oporavio, da je to nemoguće. Shvatam ih, svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali to nije fer. Ruptura je trenutno 2,5 centimetra - 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 centimetar­a - ispričao je tada Novak.

Bilo kakve zakulisne radnje odbacio je i legendarni Mats Vilander:

- Toliko je smešno da nekoga optužujete za tako nešto. Pre svega, nema šanse da protivnici­ma date do znanja da ste povređeni osim ako ste povređeni. Dakle, misliti da je u pitanju neka lažna povreda je apsolutno smešno. Za mene je to potpuno smešan argument. Mislim, to je njegova stvar - naravno da ima bolove, naravno da je povređen. Ali može da igra. To je jedino što je važno - poručio je Vilander.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia