Blic

MIRA I SLOBA SU BILI LJUDI BEZ TRUNKE EMPATIJE

Glumica koja tumači lik supruge Slobodana Miloševića kaže da je ulogom želela da prikaže kakva je zaista bila Markovićev­a, nesrećna i nesigurna.

-

GLUMICA MIRJANA KARANOVIĆ, koja u seriji “Porodica” igra suprugu Slobodana Miloševića Mirjanu Marković, komentariš­ići ugao i situaciju koju je reditelj izabrao za ovo ostvarenje, osvrnula se i na pojam pobednika i gubitnika, te objasnila koliko mi kao narod grčevito pokušavamo da u društvu ostanemo pobednici.

- Volimo da budemo pobednici i zato se grčevito hvatamo za Novaka Đokovića. Grčevito se borimo da to bude naš imidž i da nas drugi vide tako. Biti gubitnik je deo svačijeg života. A mi često to zatrpavamo i pokušavamo da to ne pokažemo ljudima. I onda vičemo, vređamo, bijemo se, pumpamo mišiće i usta, stavljamo silikone, pokazujemo sebe u najboljem svetlu, a sve ne bismo li izbegli da nas neko vidi kao ružne gubitnike rekla je Karanoviće­va za “Nedeljnik”, i otkrila kako je ona pristupila liku Mire, kako ju je doživela:

- Mira Marković je iznutra bila osoba opterećena nesigurnoš­ću i nesrećom. Mislim na porodičnu istoriju koja je negde opteretila njen život i učinila da bude veoma nepoverlji­va prema ljudima, da ima nnogo veći gard. Tako je to učinilo nju, s jedne strane, za neke ljude, onako arogantnom i nekako nepristupa­čnom. A sada, s druge strane, ona je imala neku dečju veru u viteštvo, pitanje neke pravde i časti. Njeno osećanje nesreće je mutiralo u osećanje zla, koje ona nije doživljava­la kao takvo. Ona sigurno za sebe nije mislila da je zla osoba, ali njeni postupci su govori da je bila jako okrutna.

Glumica smatra da su Mira i Slobodan Milošević bili kompatibil­ni.

- Oni su kao dva tela jednog bića. Oni su jedno drugom najvažniji. Ima ta strašna rečenica kada su oni sami u sobi i ona kaže: Kako nam je bilo lepo te 1991, 1992. godine. Ona to izgovara s jednom iskrenom čežnjom prema tom jednom vremenu kada su divno živeli - rekla je glumica između ostalog, i dodala:

- Oni su osobe bez empatije. Kao da se nisu mogli povezati sa sudbinama drugih ljudi. 

Ima ta strašna rečenica kada su oni sami u sobi, i ona kaže: Kako nam je bilo lepo te 1991. i 1992. godine, ističe Karanoviće­va

 ??  ?? boris isaković i mirjana karanović kao sloba i mira milošević
boris isaković i mirjana karanović kao sloba i mira milošević
 ??  ?? u ulozi marije milošević je glumica tijana marković
u ulozi marije milošević je glumica tijana marković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia