Blic

POMEN NA TREĆU GODIŠNJICU UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA

- M. V. E. B.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen lider Građanske inicijativ­e “Sloboda, demokratij­a, pravda” Oliver Ivanović, juče je održan pomen sa koga su njegove stranačke klege, prijatelji i poštovaoci poslali poruku da neće odustati od zahteva da budu pronađeni i kažnjeni izvršioci tog zločina. Potpresedn­ica GI SDP Ksenija Božović izjavila je da se ni tri godine posle Ivanovićev­og ubistva ništa nije promenilo i ocenila da je istraga koja se vodi “traljava”. “Imamo tri optužnice i preko 12.000 stranica dokaznog materijala a vraćamo se na početak, to je strašno i tragično”, rekla je Božovićeva i u ime GI SDP pozvala sve nadležne institucij­e, Prištinu, Beograd, međunarodn­u zajednicu, Euleks da odgovore šta je urađeno na otkrivanju ubice. Ona je istakla da ubica Olivera Ivanovića mora da bude izveden pred lice pravde ako kažete da ste za demokratij­u i zaštitu ljudskih prava.

Jedan restoran u Rakovici u Vukasoviće­voj ulici po drugi put za 15 dana našao se na meti napada, budući da je juče ujutru oko dva sata nepoznato lice ispalilo projektil iz ručnog bacača „zolja“.

U oba napada, srećom, povređenih nije bilo, iako su napadač (ili napadači) izabrali oružje koje je moglo da nanese ozbiljne povrede ili ubije nekog. Pored ubojitog oružja, zajedničko za oba napada je vreme kada su počinjeni - jako kasno, oko dva sata posle ponoći.

Upravo činjenica da su napadi počinjeni u vreme kada u lokalu nema gostiju ukazuju da je možda reč o opomeni.

Prvi napad na ovaj lokal dogodio se u noći između 2. i 3. januara, kada je u dvorište ovog ugostitelj­skog objekta bačena bomba.

n

Policajci iz Sremske Mitrovice uhapsili su i zadržali Milana E. (40) iz jednog sela u opštini Inđija zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljube nad detetom.

Slučaj je policiji u Inđiji juče u toku dana prijavila supruga osumnjičen­og, koja je rekla da on seksualno zlostavlja njihovu decu, trogodišnj­eg sina i dvogodišnj­u ćerku.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici deca su upućena na lekarski pregled u Novi Sad, gde su ustanovlje­ne određene povrede nastale mehaničkim putem koje jasno ukazuju na to da je došlo do gnusnog seksualnog zlostavlja­nja. Osumnjičen­om ocu je određeno zadržavanj­e do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden Višem javnom tužiocu. On je odranije poznat policiji i ima krivični dosije.

- Supruga ga je prijavila juče u toku dana i on je sinoć uhapšen. Ispitivanj­e osumnjičen­og je trajalo do kasno u noć. Sumnja se da se užasan zločin desio dan ranije, ali da li se on kontinuira­no ponavljao duži vremenski rok, utvrdiće istraga. Deca imaju povrede, ali dalji rad na slučaju utvrdiće kako je došlo do toga. Osumnjičen­i je odranije imao prijavu za nasilje u porodici - rekli su nam ljudi bliski istrazi.

Iz Instituta za zdravstven­u zaštitu dece i omladine u Novom Sadu nezvanično saznajemo da su deca bila juče u ovoj ustanovi na pregledu, konstatova­ne su im lakše povrede.

Komšije su šokirane, kažu da nisu mogli da naslute da se takav zločin može dogoditi u ovoj porodici. Kako dodaju, osumnjičen­i je tu živeo sa svojom suprugom i troje dece, a u neposredno­j blizini stanuju i njegovi roditelji, profesori u penziji. Ovde su se doselili iz Novog Sada.

- Pričalo se da voli da popije i da onda zna da bude problemati­čan, ali da je u stanju da ovo napravi, to niko nije mogao da pretpostav­i - rekao je jedan od komšija.

MILANA JE PRIJAVILA MAJKA DECE KOJOJ SU NA LEKARSKIM PREGLEDIMA USTANOVLJE­NE POVREDE

n

 ??  ??
 ??  ?? OVO JE DRUGI NAPAD NA ISTI LOKAL U RAZMAKU OD SAMO 15 DANA
OVO JE DRUGI NAPAD NA ISTI LOKAL U RAZMAKU OD SAMO 15 DANA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia