Blic

46 ZVEZDINIH FUDBALERA U DRESU SA DRŽAVNIM GRBOM

Najviše je igrača koji su igrali kod zastavom Srbije, a dres šampiona države nose i reprezenta­tivci Crne Gore, Slovenije, Kanade, Australije i Komorskih Ostrva.

-

Za seniorsku reprezenta­ciju Srbije igrali su crveno-beli defanzivci - Marko Gobeljić, Nemanja Milunović i Milan Rodić. Gobeljić je odigrao 45, a Milunović 23 minuta u prijateljs­koj utakmici protiv Paragvaja u novembru 2019. Minutažu na tom meču imao je i Rodić koji je uspeo i da asistira za jedini pogodak na utakmici, iako je na teren ušao u 66. minutu susreta odigranog u Kruševcu. Uz to, pouzdani levi bek je igrao i protiv Ukrajine u okviru kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo. Na terenu je proveo 90 minuta, a meč je završen rezultatom 2:2.

Svi koji prate fudbalska dešavanja u Srbiji znaju koliko je kapiten Milan Borjan važan, ne samo za Crvenu zvezdu već i za nacionalni tim Kanade. Branio je u dvomečima protiv Kube i SAD i bio deo istorijsko­g uspeha, jer je Kanada posle 34 godine uspela da savlada svog prvog suseda.

Miloš Degenek je standardan reprezenta­tivac Australije još od maja 2016, a zabeležio je tri partije u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo i uz to zajedno sa svojim saigračima ostvario maksimalan učinak.

El Fardu Ben je najveća zvezda fudbala na Komorima, tako da njegova minutaža u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo i Afrički

kup - nije iznenađuju­ća. Odigrao je četiri utakmice i uspeo da asistira na jednom susretu i to protiv Toga.

Minutažu kao mladi reprezenta­tivci Srbije imali su Njegoš Petrović i Željko Gavrić, dok je Veljko Nikolić bio pozivan, ali bez debija. Igrao je Petrović na svih šest kvalifikac­ionih mečeva, dok je Gavrić minute skupio u meču protiv Bugarske (u gostima) i Estonije (kod kuće).

Startni napadač mlade reprezenta­cije Crne Gore je Nikola Krstović. On je odigrao šest kvalifikac­ionih mečeva i uspeo da postigne dva pogotka i to u meču protiv Farskih Ostrva, kada je uspeo i da asistira. Takođe, igrao je i u prijateljs­kom meču protiv Poljske.

Veliki broj omladinski­h reprezenta­tivaca Srbije stasava u Crvenoj zvezdi. Kapiten selekcije je Strahinja Eraković, a dres “Orlova” nosili su još: Nikola Stajić, Martin Novaković, Luka Velikić i Mateja Stojanović, u kvalifikac­ionim mečevima za Evropsko prvenstvo, kao i: Andrija Katić, Uroš Blagojević, Borisav Burmaz i Njegoš Kupusović u prijateljs­kim duelima. Za Crnu Goru nastupali su Mirko Milikić i Andrej Pupović.

 ??  ?? Milan Borjan je izuzetno važan za tim Dejana Stankovića, ali i za reprezenta­ciju Kanade
Milan Borjan je izuzetno važan za tim Dejana Stankovića, ali i za reprezenta­ciju Kanade
 ??  ?? marko gobeljić je debi za srbiju imao 2019.
marko gobeljić je debi za srbiju imao 2019.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia