Blic

NOVAK DONIRA 5.000.000 BOLNICI U NOVOM PAZARU!

Nole se odlučio na ovaj korak pošto je korona virus potvrđen kod velikog broja osoba u tom gradu. Podsetimo, prethodno je pomogao bolnici u Kruševcu, italijansk­om Bergamu...

- VELJKO IVANOVIĆ

Novak Đoković, prvi reket sveta, doniraće pet miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru! Đoković, koji je i ranije učestvovao u mnogobrojn­im humanitarn­im akcijama, odlučio se na ovaj korak nakon što je korona virus potvrđen kod velikog broja osoba u Novom Pazaru. Koliko je to srce velikog šampiona. Veliko, najveće!

Nole koji je i ranije učestvovao u mnogobrojn­im humanitarn­im akcijama, podsetimo prethodno je pomogao bolnici u Kruševcu, italijansk­om Bergamu i okolini... Sada se odlučio na ovaj korak nakon što je korona virus zavladao u Novom Pazaru. Nevidljivi neprijatel­j napao je i tamošnje lekare, zbog čega je situacija dramatična. Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, prevezen je u Beograd nakon što je bio pozitivan na korona virus.

Inače, i sam Novak je bio pozitivan na testu na korona virus. On je, posle otkazivanj­a finala turnira u Zadru, zbog činjenice da je Grigor Dimitrov zaražen, u Beogradu bio testiran. Rezultati su pokazali da je najbolji teniser sveta pozitivan na prisustvo SARS-COV-2, baš kao i njegova supruga Jelena.

Inače, što se tiče Noletovog povratka na teren, kako sada stvari stoje, od 14. avgusta ponovo ćemo gledati najbolje tenisere na ATP turu. Ukoliko ne dođe do pogoršanja pandemije, prvi turnir na kojem će se najuspešni­ji ponovo naći zajedno je Vašington, a potom sledi takmičenje u Sinsinatij­u (22.

avgust), a poslednjeg dana avgusta počeće US Open.

I na grend slemu koji je u kalendaru uvek poslednji, ali koji će ove godine biti tek drugi, igraće Novak Đoković. Tako tvrdi Džon Mekinro.

Dok je Mekinro siguran da će prvi reket planete zaigrati u Njujorku, ne može sto posto da tvrdi da će stopama Srbina ići i Rafael Nadal.

- Verujem da će vrhunski igrači igrati na oba velika turnira, US Openu i Rolan Garosu. Oni već dugo čekaju priliku da igraju i verujem da će izaći na teren da se takmiče kako međusobno, tako i sa mlađim igračima koji im prete. Imamo dva ogromna turnira koji su igračima veoma važni i naravno, nadamo se da će Novak ozdraviti i odabrati da igra na US Openu. Ja verujem da hoće, dok za Nadala baš i nisam siguran - istakao je Mekinro.

Potom je obrazložio pretpostav­ku.

- Rafa je najbolji na šljaci i moraš da budeš svestan da ga je tamo jako teško pobediti, on tamo ne gubi svaki dan. Biće zanimljivo videti kakvu će odluku doneti evropski teniseri povodom dolaska u Njujork, svašta može da se desi tokom narednih nekoliko meseci. Mislim da je moguće igrati US Open i Rolan Garos iako zvuči da su mere isuviše stroge. Očekujem da teniseri dođu, ali ne bih bio iznenađen ukoliko odluče da ne igraju.

I Novak Đoković je bio pozitivan pri testiranju na korona virus 23. juna, koje je obavio posle otkazivanj­a finala „Adrija tura“u Zadru

DILEME VIŠE NEMA, crno-beli su završili prvo pojačanje. Bivši košarkaš Cedevita Olimpije i Zenita iz Sankt Peterburga igraće naredne sezone u dresu Partizana. Kodi Miler-mekintajer novi je košarkaš crno-belih, američki bek, rođen je 1. juna 1994. godine u Severnoj Karolini, a diplomirao je na Vejk Forest univerzite­tu 2016. godine.

Seniorsku karijeru započeo je u Belgiji, gde je nastupajuć­i za Leuven bio najbolji strelac i

potpisao oduševio “grobare“kada je ostavio poruku na Tviteru, u kojoj nije direktno prokomenta­risao dolazak u Humsku, već je istakao da će mu sledeća sezona biti najbolja do sada, što je izazvalo veliki broj pozitivnih komentara pristalica crno-belih, koji su mu poželeli uspeh u Partizanu.

- Nemam pojma gde se ovaj put završava, ali sam spreman da hodam dok ne stignem do ćorsokaka... Imam još mnogo da dokažem u ograničeno­m broju godina. Peta godina će biti najbolja do sada - napisao je Miler-mekintajer, kome će ovo biti peta profesiona­lna sezona od kako je došao u Evropu. Milermekin­tajer će se crno-belima priključit­i na početku priprema za sezonu 2020/21. 

 ??  ?? novak đoković je veliki humanista koji nikad ne zaboravlja svoju zemlju
novak đoković je veliki humanista koji nikad ne zaboravlja svoju zemlju
 ??  ??
 ??  ?? rodžer federer našao se na meti australija­nca endrua herisa
rodžer federer našao se na meti australija­nca endrua herisa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia