Blic

DODIK: U BIH JE NA DELU OTIMAČINA SRPSKE IMOVINE

-

SRPSKI ČLAN PREDSEDNIŠ­TVA BIH Milorad Dodik ocenio je da je u BIH na delu projekat otimačine srpske imovine.

On je rekao da se taj projekat ne može završiti onako kako je zamislio SDA Bakira Izetbegovi­ća i istakao da je sedište te stranke u Sarajevu smešteno u vili čiji je nekadašnji vlasnik Srbin.

- To je vlasništvo Mihajla Miše

Semijana, čiji naslednici traže vraćanje te imovine. SDA je zaposeo tu vilu i neće da se iseli, neće da vrati imovinu naslednici­ma, što govori o običnoj otimačini u Sarajevu - naveo je Dodik.

Podsetio je da je Mihajlo - Miša Semijan bio jedan od najbogatij­ih Srba između dva svetska rata.

Istakao je da se sve navedene činjenice mogu lako proveriti, da postoji zahtev Semijanovi­h naslednika koji traže da im kuća bude vraćena.

Dodik je naveo da je 1938. i 1939. godine većina imovine na Baščaršiji bila srpska, a da sada tamo nema Srba.

Poručio je da ukoliko SDA ne želi sa srpskim narodom da gradi BIH, onda mora prihvatiti da ne može održati ovu zemlju.

- Mi smo spremni da pričamo o tome kako ona treba da funkcioniš­e i da se vrati na izborne principe koji su veoma jasni, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, prenela je RTRS.

Podsetimo, pre nekoliko dana srpski član predsedniš­tva BIH Milorad Dodik je naveo da je Republika Srpska, baš zbog problema oko vlasništva nad zemljom i nepoštovan­ja Dejtonskog sporazuma, na putu izlaska iz Bosne i Hercegovin­e i da bi to moglo da se dogodi već na proleće sledeće godine.

Projekat otimačine srpske imovine ne može se završiti onako kako je zamislio SDA Bakira Izetbegovi­ća, čije je sedište smešteno u vili koja je pripadala Srbinu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia