Blic

Partizan odigrao kao kompjuter

-

Želim da čestitam svojim igračima na timskoj pobedi, rekao je trener Andrea Trinkijeri.

ITALIJANSK­I KLUBOVI OČIGLEDNO leže košarkašim­a Partizana. Posle Virtusa, crno-beli su upisali još jednu pobedu, i to na vrućem terenu u Trentu - 83:58.

Bilo je lepo gledati igrače našeg kluba koji su prikazali verovatno i najbolju igru ove sezone u Evrokupu. Sa dva trijumfa, Partizan se osamio na čelu tabele i praktično je napravio ogroman korak ka plasmanu u četvrtfina­le Evrokupa.

Za razliku od prethodnih mečeva, u Trentu niko nije statističk­i odskočio, već je pobedu donela timska igra.

- Želeo bih da čestitam svojim igračima na timskoj pobedi. Igrali smo timsku odbranu i delili loptu u napadu. Ukoliko pogledate statistiku, ona izgleda kao da ste je pripremali na kompjuteru. Svi su postigli poene, dva igrača sa 11 poena, četiri sa devet. Delili smo loptu i mislim da smo odigrali prilično solidnu utakmicu na gostovanju. Ono što sam zatražio od igrača je da igraju sa stavom, zbog toga što u svakoj gostujućoj utakmici morate da pokažete svoj karakter i oni su me poslušali.

Ovo je velika pobeda za nas, imamo dve pobede i nastavljam­o dalje - rekao je trener Andrea Trinkijeri.

A dalje je još jedno gostovanje i to u Turskoj, ekipi Darušafake koja je u drugom kolu poražena od Virtusa sa 83:72. Miloš Teodosić je sa 19 poena, od toga 14 sa linije slobodnih bacanja, bio najefikasn­iji u pobedničko­j ekipi. Stefan Marković je do isključenj­a imao sedam poena, osam asistencij­a i dva skoka, a trener Aleksandar Đorđević je posle meča bio ljut na sudije.

- Mi zaslužujem­o više poštovanja za ono što radimo - izjavio je Đorđević.

Ali pre Darušafake, crno-bele u subotu očekuje derbi ABA lige, sa FMP-OM u Železniku.

n

 ??  ??
 ??  ?? ognjen jaramaz je odigrao sjajno u odbrani protiv trenta
ognjen jaramaz je odigrao sjajno u odbrani protiv trenta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia