Blic

DENVER LAGANO SA ŠARLOTOM, JOKIĆ UBACIO 12 POENA

- JELENA MEDIĆ

Košarkaši Denvera savladali su ekipu Šarlota rezultatom 100:86. Naš as Nikola Jokić je proveo ukupno 29 minuta na parketu i bio je nadomak tripldabla, a ispostavić­e se na kraju da nije imao ni dabldabl. Srpski centar je ubacio 12 poena i uputio svega devet šuteva ka košu (5/9 iz igre), ali je prikupio po osam skokova i asistencij­a. Majkl Porter Džunior je s klupe doneo 19 poena i bio najefikasn­iji igrač svog Denvera.

Nemaju košarkaši Crvene zvezde mnogo vremena za razmišljan­je o porazu od Žalgirisa (70:76). Nemaju vremena ni za trening, već samo za brzi oporavak koji se sastoji od sna i dobre hrane, a koji - barem prema rečima trenera Dragana Šakote - nije dovoljan da bi se spremio naredni meč koji je na programu već večeras od 19 sati. U “Arenu” stiže Alba i to osokoljena posle pobede nad Olimpijako­som u gostima.

Crveno-beli su ispustili dobru priliku da vežu peti trijumf u Evroligi protiv Žalgirisa, a u prilog im ne ide ni činjenica da je Alba imala više vremena za odmor. Ali kako nema vremena za razmišljan­je tako nema vremena ni za rečenice poput one Šakotina da “nije fer što Alba ima više vremena za odmor i pripremu”. Jer jednostavn­o je: ako želite da igrate sa najboljim i najkvalite­tnim timovima Evrope u Evroligi, onda morate i da se povinujete pred pravilima koja vladaju u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta.

- Nismo napravili mnogo grešaka protiv Žalgirisa, ali one koje jesmo, skupo smo platili. Igrali smo čvrsto, ali nismo pobedili. Međutim, moramo da ostavimo taj meč iza sebe i da budemo spremni za Albu koja dolazi posle velike pobede u gostima protiv Olimpijako­sa - rekao je Čarls Dženkins.

Na pitanje šta promeniti iz meča protiv Žalgirisa, Dženkins

je dodao:

- Mislim da nismo igrali loše, samo smo promašili otvorene šuteve. Panter i Dobrić su imali otvorene trojke, Beron polaganje. Moramo to da popravimo i da igramo sa velikom energijom. Alba je veoma dobar tim, tamo su nas pobedili, a sada dolazi posle brejka na terenu Olimpijako­sa. Napravićem­o analizu, odmoriti noge i spremiti se najbolje što možemo.

Sa saigračem se saglasio i Bili Beron, koji tvrdi da će crveno-beli večeras napasti.

- Alba igra totalno drugačiju košarku, mnogo bržu. Imaju dan više za odmor od nas. Oni su u utorak igrali svoj prethodni meč, što ih stavlja u bolju poziciju. Ali spremićemo se, napasti pobedu i ukoliko to uspemo, posle 20. kola bićemo sa učinkom 10:10, što je uspeh posle svega što smo prošli. Porazi kod kuće uvek bole više, ali čeka nas veliki meč protiv Nemaca i moramo da budemo spremni - kaže Beron.

n

 ??  ?? dobrić je protiv žalgirisa promašio nekoliko otvorenih šuteva
dobrić je protiv žalgirisa promašio nekoliko otvorenih šuteva
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia