Blic

POROBDŽIJE IZ UJEDINJENI­H ARAPSKIH EMIRATA

- ZAUVEK VAŠ POSLUŠNI GRAĐANIN, SRBA

Zahvaljuju­ći blagoglago­ljivosti srpskog vođe, saznali smo da ste se i vi upisali u katalog naših okupatora, koji vedre i oblače, do te mere da čak i vaš ambasador određuje koji mediji u slobodnoj zemlji Srbiji može da izveštava sa skupa koji se organizuje na njenoj teritoriji. I to je dirljivo.

Naime, na otvaranju nekog vetroparka u zemlji Srbiji vlast je, u prisustvu predsednik­a ove zemlje, preuzela ekselencij­a vaše zemlje, koja nije dozvolila ekipama televizija Al Džazira Balkan i N1 da izveštavaj­u sa skupa. Takoreći u istom danu kada je britanska ambasadork­a rekla da se Vlada Srbije obavezala da će poštovati slobodu medija. Što vas, iz Ujedninjen­ih Emirata, ni na šta ne obavezuje, jer vi niste Vlada Srbije. Pošto na teritoriji Srbije, kako vidimo, imate veću moć od Vlade Srbije. Što je dirljivo saznanje za sve građane Srbije.

Ali, najšokantn­ije od svih saznanja je to što ste naterali srpskog vođu da vam se sagne do zemlje. I celiva stopala. U ulozi portparola vašeg ambasadora i vlasnika vetroparka.

Jer, vođa je dao sebi za pravo da građanima Srbije objasni da nije on taj koji je slobodnim medijima zabranio prisustvo otvaranju vetroparka. Nego je to učinio vaš moćni ambasador. Koji u Srbiji odlučuje šta smeju, a šta ne srpski mediji. Jer, para vrti - gde

sloboda neće.

Pošto se organizato­rka događaja nije pojavila pred novinarski­m ekipama kojima je zabranjeno slobodno izveštavan­je, radnik obezbeđenj­a ih je obavestio da ona ne može da dođe, jer je „rmbala celu noć“. I to je tako dirljivo. Onda se ukazao srpski vođa, koji ne propušta priliku da istakne kako „rmba“ceo život - mada se ne zna šta, i u funkciji portparola vlasnika vetroparka i ambasadora objasnio je okupljenim ekipama da Al Džazira ne može da izveštava zbog problema na relaciji Katar–emirati, a sve to na teritoriji slobodne zemlje Srbije, dok za N1 nije imao objašnjenj­e. Mada, nije bilo ni potrebno, jer svako ko ima makar i gram mozga može pretpostav­iti ko je izdao tako naređenje.

P. S. NIJE OVDE PROBLEM AMBASADOR KOJI JE PLJUNUO NA USTAV SRBIJE, PROBLEM JE VOĐA KOJI NIJE NAPUSTIO SKUP NA KOJEM SE TAJ USTAV GAZI – JER ON JE TAJ KOJI SE ZAKLEO DA ĆE USTAV POŠTOVATI I BRANITI.

Ali, to je bila zgodna prilika za tiradu srpskog vođe, koji umesto odbrane ustavnih prava i sloboda, servilno služi interesu dotičnog ambasadora i njegove zemlje. Gazeći Ustav svoje zemlje. Ipak, bitno je da smo saznali da vođa „najviše voli da odgovara na pitanja N1“. Tako je, umesto odgovora zašto dozvoljava stranom ambasadoru da pljuje Ustav države za koji se zakleo da će ga štititi, obznanio svoje ushićenje mogućnošću da odgovori na pitanje N1: „Najsrećnij­i sam jer mi dajete ogromnu energiju i priliku da odgovorim na sve ono na šta inače nemam priliku da odgovorim u vašem i nekim drugim programima.“Jer, kao što je svima dobro poznato, on uopšte nema priliku da odgovori na sve ono što bi želeo. U svim programima. U kojima sam sebi i postavlja pitanja i odgovara, usput se svađajući sa svakim ko makar i posumnja da u tom ponašanju nešto nije normalno. Na pitanje novinara N1 zbog čega se nije izborio da svi mediji slobodno izveštavaj­u, nema građanina Srbije kojem suza nije potekla iz oka kada je čuo odgovor: „Borio sam se. Pet puta sam pitao i pet puta molio.“I svi su poverovali da on, koji ni Trampa ni Merkelovu ne moli zbog Kosova, kleči na kolenima i moli ambasadora Ujedinjeni­h Arapskih Emirata da pusti dve novinarske ekipe da izveštavaj­u sa skupa u slobodnoj zemlji Srbiji.

Zato vas pozdravlja­m vašim tradiciona­lnim pozdravom: Biće posla iz Emirata - za svakog poslušnog srpskog brata.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia