Blic

KIJANU RIVS PONOVO KAO NEO

-

Poznati glumac i njegova filmska partnerka Keri-en Mos snimaju četvrti nastavak popularne franšize, objavio je studio „Vorner bros”.

RIVS će JOŠ jednom tumačiti Nea, heroja u crnom kožnom kaputu i tamnim naočarima koji razbija kungfu, dok će Mosova ponovo glumiti njegovu partnerku Triniti.

Lana Vačovski vratiće se na mesto scenariste, reditelja i producenta najnovijeg dela planetarno popularnog serijala o ljudima koje su mašine zarobile u virtuelnoj realnosti. Prva tri dela ukupno su zaradila 1,6 milijardi dolara širom sveta, a zajednički su ih režirale Lana i njena sestra Lili Vačovski - u to vreme poznate kao braća Endi i Lari, pre nego što su promenili pol.

“Vorner bros” nije naveo planirani datum premijere kao ni da li će novi film biti direktni nastavak, već samo da će priča biti smeštena u svet “Matriksa”.

Originalna trilogija “Matriks” (1999), “Matriks 2” i “Matriks 3” (2003) pratila je bandu pobunjenik­a koja je vodila bitku sa inteligent­nim mašinama iz budućnosti gde su ljudi zarobljeni u Matriksu - virtuelnoj realnosti koja liči na savremeni svet. Rivsov Neo bio je na misiji da spase čovečanstv­o.

- Mnoge ideje koje smo Lili i ja istražival­e pre 20 godina o našoj realnosti danas su još relevantni­je. Srećna sam što će se ti junaci vratiti u moj život i zahvalna na prilici da još jednom radim sa svojim briljantni­m prijatelji­ma - izjavila je Lana Vačovski.

Prema izvorima “Verajetija” Lorens Fišbern neće se vratiti kao Morfeus, već će biti zamenjen “mlađim glumcem”.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia