Blic

Giškin ortak ubijen sa 30 hitaca pred ženom

Srbin Darko Kulić (46) ubijen je u likvidacij­i u utorak u popodnevni­m satima u Randburgu, kada je na njegovo vozilo u pokretu ispaljeno preko 30 metaka.

- M. B. - A. Ž. A.

suprugom i prijatelje­m

Kulić je preminuo na licu mesta, dok su njegova žena i muškarac srpske nacionalno­sti koji su bili sa njim prevezeni helikopter­om u bolnicu.

Darko Kulić ubijen je u utorak oko 14 sati u predgrađu Randburg u Johanezbur­gu, u Južnoafrič­koj republici. Kako su preneli tamošnji mediji, Kulić se vozio u svom sivom “bmw x5”, sa suprugom i još jednim starijim muškarcem. Na raskrsnici dveju ulica, njegov automobil presreo je beli “mercedes benz” u kojem su bila trojica muškaraca. “Bmw” se zaustavlja i sve se dešava takvom brzinom da žrtve ne uspevaju da reaguju. Istog momenta, jedan od osumnjičen­ih napadača izlazi iz “mercedesa”, prilazi prozoru vozača, za kojim je sedeo Kulić, i u njega ispaljuje kišu metaka iz vatrenog oružja. Lokalni mediji preneli su da je slika sa mesta zločina bila jeziva - automobil je bio preplavlje­n mecima, a na prozoru vozača bilo je najmanje četiri rupe od metaka. Sa obzirom na to da se napad dogodio usred bela dana, bilo je mnogo očevidaca, od kojih je jedan video čitav napad.

- Napadač je izašao iz automobila i ispalio metke u žrtvu kroz bočni prozor vozača i kroz vetrobran kaže šokirani očevidac.

Nakon napada na lice mesta došle su jake policijske snage, kao i helikopter koji je nagledao okolinu mesta zločina. Kulićeva žena kao i drugi saputnik, povređeni su i prevezeni su u bolnicu.

Samo nekoliko sati kasnije, nekoliko kilometara dalje privatnoj kompaniji za obezbeđenj­e stiže poziv od jednog sugrađanin­a da jedan automobil gori na otvorenom.

Prema saopštenju koje je na svojoj Fejsbuk stranici objavila “BSI sekjuriti”, njihovim izlaskom na teren otkriveno je da je zapaljeno vozilo slično onom iz kojeg je počinjeno ubistvo istog dana.

Na lice mesta izašla je interventn­a jedinica, protivtero­ristička jedinica kao i detektivi koji rade na ovom slučaju. Istraga je pokazala, prenose lokalni mediji, da je reč o modelu automobila koji je sličan “mercedes benzu” u kojem su bili napadači. Na zadnjem sedištu automobila pronađeni su ugljenisan­i ostaci puške za koju se veruje da je počinjeno ubistvo.

DARKU KULIĆU NAPADAČI PRESRELI AUTOMOBIL „BMW“I U NJEGA ISPALILI KIŠU METAKA

 ??  ?? izrešetan automobil kuliĆa koji je bio sa
izrešetan automobil kuliĆa koji je bio sa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia