Blic

Obožavam da igram derbi

Odrastao sam u Kanadi, nisam pamtio utakmice između crveno-belih i crnobelih, ali u ovoj godini sam sve nadoknadio, kaže krilni centar šampiona.

- Jelena mediĆ Godina XXII, broj 7647 -

Kada se lomilo da li Crvena zvezda ide u finale ili će Partizan da izbori majstorica, Stefan Janković je vezao devet poena u polufinalu Superlige.

U dvorani “Aleksandar Nikolić” atmosfera je došla do tačke ključanja, a iz Stefana su emocije počele da ključaju. Kao užareni vulkan, i bilo je samo pitanje trenutka kada će lava početi da ključa. Janković je vodio bitke s iskusnim Novicom Veličković­em iz kojih je na kraju izašao kao pobednik. Pogurao je Crvenu zvezdu ka pobedi, plasmanu u finale i toliko željenoj tituli. Čast FMP-u i Borcu, ali teško da će im aktuelni šampion dopustiti da napadnu tron.

Janković je od prvog minuta bio napet, nervozan i motivisan, a malo je nedostajal­o da u ključnim trenucima izgori u svoj toj želji. Stefan je objasnio šta se dogodilo na kraju i zašto je sebi dopustio da uđe u raspravu sa Veličković­em i pomoćnim trenerom Partizana, Dejanom Mijatoviće­m.

- Iskreno, samo sam došao da pokupim Lazića. Jedan sam od najmlađih na terenu i nije trebalo uopšte da ulazim u raspravu. U pravu su saigrači što su mi govorili da se smirim. Šta se stvarno dogodilo? Derbi, nervoza, napetost... Takav je sport - rekao je Stefan.

Janković je nanizao je 16 poena, a imao je i tri skoka.

- Obožavam derbi, bez obzira na to ko je domaćin. Recite mi, ko ne bi voleo da izađe i igra protiv Partizana? Odrastao sam u Kanadi, nisam pamtio ranije duele, nisam gledao i pratio Partizan i Zvezdu toliko, ali u ovoj godini sam sve proživeo. Ispunio sam košarkaški san!

Svoj učinak nije želeo da ističe u prvi plan, iako je možda odigrao i najbolju utakmicu u sezoni.

- Kada sam ušao u igru u trećoj četvrtini, pamtim samo da smo gubili pet-šest poena. Znao sam da je ekipi potrebna dodatna energija koja bi napravila razliku. To sam i doneo na parketu. Bili smo borbeni, pokazali srce! Sada idemo do kraja. Do titule!

Zvezda u vreme kada smo razgovaral­i sa Jankovićem još nije znala da li će joj protivnik u finalu biti FMP ili Borac.

- Obe ekipe igraju odličnu košarku. Dobro pamtimo da smo izgubili od Čačana. Neće nam biti ništa lakše nego u polufinalu, ali želimo da osvojimo prvu titulu iz trećeg pokušaja ove sezone - poručio je Stefan Janković.

hiljada Partizan mora da plati zbog nereda na tribinama

 ??  ?? borba za svaku loptu: stefan jankoviĆ je dobio duele protiv novice veliČkoviĆ­a
borba za svaku loptu: stefan jankoviĆ je dobio duele protiv novice veliČkoviĆ­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia