Blic

Titulu smo slavili u Vrnjačkoj Banji

Novi Sad je daleko od Novog Pazara, pa nas je predsednik kluba počastio usput, kaže jedan od najboljih igrača “lala”.

- stefan matoviĆ

Odbojkaši Vojvodine odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu plej-ofa Superlige pobedili Novi Pazar sa 3:1. Novosađani su bili presrećni zbog novog trofeja i nastavka dominacije.

“Lale” su do trofeja došle pobedom u gostima od 3:1, a svi učesnici ovog meča saglasni su da je u hali “Pendik” viđen istinski spektakl. Bio je to maratonski meč, koji je trajao dva i po sata, s čim se složio i Miloš Vemić, jedan od najistaknu­tijih pojedinaca u novosadsko­m klubu.

- Utakmica je bila izuzetno naporna. Mnogo smo se umorili. Nemate mnogo puta u sezoni prilike da igrate tako dugačke mečeve. Bukvalno smo vaskrsli kao Feniks i smogli snage da dođemo do trijumfa. Zbog ovakvih utakmica se igra odbojka. Mnogi su očekivali peti meč, ali smo se mi lavovskom borbom potrudili da njega ne dođe. Većina ljudi nije upućena, ali mi smo ove sezone odradili 410 treninga i ova titula je stigla kao zaslužena nagrada. Bilo je tu mnogo truda, znoja i odricanja, ali se na kraju sve isplatilo - rekao je Miloš Vemić za “Blic”.

Zanimljivo je da su odbojkaši titulu proslavili u Vrnjačkoj Banji s obzirom na to da je Novi Pazar prilično udaljen od Novog Sada.

- Predsednik kluba nas je odveo na večeru u Vrnjačku Banju. Bilo je to lepo druženje i sumiranje utisaka u prijatnoj atmosferi. Utisci se još uvek nisu potpuno slegli, za to će biti potrebno još nekoliko dana. To je bila uvertira za slavlje koje će tek uslediti, videćemo još gde i kada. Ne postaje se šampion svaki dan, sigurno je da ćemo negde izaći.

Prvak Srbije će prema pravilima Evropske odbojkaške federacije u kvalifikac­ije za Ligu šampiona, koje su prema rečima i Vemića i Osmankača vrlo naporne i iziskuju mnogo truda kako bi se došlo do cilja.

On jeste daleko, ali nije nedostižan, problem su kao i obično finansije, ali ipak i bez toga ova ekipa ima čemu da se nada.

- Interes nam je da uđemo u najelitnij­e evropsko takmičenje, ali da bi se to desilo moramo prvo da prebrodimo te kvalifikac­ije, što neće biti lak posao. Mečevi startuju u oktobru i iskreno mislim da imamo tim za Ligu šampiona. Ako dovedemo još neka pojačanja, siguran sam u uspeh. Neću ništa da prognozira­m jer ipak je to sada daleko, prvo da proslavimo ovu titulu dodao je Vemić.

Igrači su izneli najveći teret, ali uloga trenera takođe nije zanemarlji­va, pogotovo kada su ovakvi mečevi u pitanju. Treba imati u vidu i daleko gostovanje u Pazaru, kao i psihički težak meč za jednog stratega.

- Nije bilo lako. Veoma sam ponosan na ekipu. Mukotrpnim radom su momci došli do titule, koja nam svima mnogo znači. Samo oni znaju koliko je bilo potrebno boriti se da bi se došlo do uspeha. Izmoreni smo i mentalno i fizički. Verujte da nije bilo lako voditi ekipu u “Pendiku” u ovako teškom meču. Obe ekipe su pokazale da su zasluženo najbolje u zemlji i nijanse su odlučivale o tome ko će se popeti na tron. Srećan sam što je to bila ekipa koju ja predvodim. Ovim putem čestitam i protivniku na fer i korektnoj borbi - kaže Nenad Osmankač, trener Vojvodine.

Ove sezone odradili smo 410 treninga, titula je nagrada i za to, kaže Vemić

 ??  ?? radost novosaĐana u novom pazaru gde su treĆom pobedom nad domaĆinom obezbedili drugu uzastopnu titulu
radost novosaĐana u novom pazaru gde su treĆom pobedom nad domaĆinom obezbedili drugu uzastopnu titulu
 ??  ?? miloš vemiĆ
miloš vemiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia