Blic

Bez Radonjića nema dominacije Zvezde

Svi mečevi su bili tesni, ali smo ih i sve zasluženo dobili, kaže iskusni stručnjak koji će Podgoričan­e sada predvoditi u Evroligi.

-

Aleksandar Džikić bio je arhitekta uspeha tima iz Podgorice, najzaslužn­iji za to što je Budućnost prvi put u istoriji postala šampion Jadrana i plasirala se u najelitnij­e klupsko evropsko takmičenje. Da su njegovi igrači bili spremni i potpuno koncentris­ani za najveća iskušenja u finalnoj seriji, videlo se posle brejka koji su napravili u Beogradu. Svakome ko je video Nemanju Gordića i drugove u dvorani “Aleksandar Nikolić” posle pobede u prvoj utakmici, jedna stvar je zapala za oko: niko se nije radovao. Svi maksimalno fokusirani davali su oprezne izjave i nijednog trenutka nisu padali u euforiju. Džikićev pečat najbolje se video u smirenju njegove ekipe.

- Želim da čestitam Crvenoj zvezdi. Mnogo su dobar tim. Mnogo su nam teško pale ove utakmice. Sve su bile tesne. Oni imaju kvalitet i dobre su atlete, imaju lidera Ročestija. Prava su evroligašk­a ekipa - rekao je Džikić. Potom je dodao:

- Kad je veliki ulog, pomeraju se granice sredstava koje se koriste za pobedu. I to je normalno, ljudi, shvatite... Uvek probamo sve da osvojimo. Zvezda je dominirala sa Radonjićem, sada toga više nema... Prosto je - istakao je i rekao da ne zna da li će voditi ekipu u tvorac šampionsko­g tima buduĆnosti: aleksandar džikiĆ

Evroligi.

Odao je počast, naravno, svojim igračima i stručnom štabu.

- Čestitam svima. Bili smo u teškoj situaciji. Gibson je povredio triceps šuterske ruke, Dolman je, takođe, u izuzetno teškom stanju igrao. Barović je na svoju odgovornos­t izlazio na parket. Ispoštoval­i smo timski koncept ove sezone. Volim što smo pronalazil­i raznovrsne kvalitete. Svaka čast svima.

Džikić na kraju utakmice nije izašao na pobedničko postolje, a objašnjenj­e je jednostavn­o:

- Isto je bilo i posle osvajanja Kupa Crne Gore. Ne želim šampionski prsten, slikanja sa ekipom. Sujeverje, ništa više. Ljudima se ne sviđa, ali takav sam - iskren je Aleksandar Džikić.

 ??  ?? košarkaši buduĆnosti zasluženo slave titulu regionalno­g šampiona
košarkaši buduĆnosti zasluženo slave titulu regionalno­g šampiona
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia