Blic

Advokat okrivljeni­h demantuje oca ubijenog Nenada

- M. J.

Đorđe Ćirić, advokat okrivljeni­h kojima se sudi za učestvovan­je u tuči koja se u junu 2012. dogodila ispred restorana „Carska ohota“na Adi Huji, u kojoj je nasmrt prebijen Nenad Vučković, za “Blic” je izneo svoju reakciju na tekst koji je naš list objavio prošle nedelje. U tekstu se, podsećamo, navode reči oca ubijenog Nenada, koji je za naš list rekao da je proces protiv okrivljeni­h za smrt njegovog sina bio opstruisan, zbog čega su ročišta odlagana. Vučković je ispričao da su okrivljeni u prvostepen­om postupku pred Višim sudom falsifikov­ali medicinsku dokumentac­iju, te da je jedan od njih izbegao suđenje zbog odlaska u Tajland.

Advokat, međutim, tvrdi suprotno:

- Nenad Ć., kog spominjete u tekstu, oslobođen je prvostepen­om presudom u kom je ispitano više od 10 svedoka, iznesena su veštačenja i DNK analize. Na osnovu svih tih dokaza - čovek je oslobođen. On se samo jednom nije pojavio na suđenju, a to ročište 8. marta je bilo odloženo zbog izostanka sudije koji je bio na seminaru. Odbrana je čak tražila da mu se sudi u odsustvu jer za to nije bilo nema procesnih smetnji kaže Ćirić. On dodaje da je neistina da je medicinska dokumentac­ija okrivljeni­h bila lažirana, te da je Zlatanu F. ozbiljno ugroženo zdravlje od kada je doživeo saobraćajn­u nesreću.

- Nije istina da su Zlatan F. i Nenad Ć. vređali devojku zbog koje je navodno došlo do tuče, to su dokazali svedoci na sudu - kaže Ćirić.

Otac ubijenog Nenada kaže da je proces protiv okrivljeni­h za smrt njegovog sina opstruisan

 ??  ?? ispred ovog objekta dogodila se tuČa nakon Čega je mladiĆ preminuo
ispred ovog objekta dogodila se tuČa nakon Čega je mladiĆ preminuo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia