Blic

Zaraženi i sestra, majka i deda preminule bebe

- I. Anđelković

Jedanaesto­mesečna devojčica iz Doljevca, koja je u četvrtak preminula na Dečjoj klinici u Nišu od posledica malih boginja, morbile je dobila od majke, kaže otac Miloš Bećirović. Prema njegovim rečima, boginje je prvo dobila majka devojčice, a zatim beba i njihovo trogodišnj­e dete.

- Beba Aleksandra trebalo je 20. aprila da napuni godinu dana, bila je zdrava, a boginje je najpre dobila supruga, zatim i deca. Odmah smo bebu odveli lekaru čim je dobila osip i temperatur­u, ali nažalost, nije uspela da se izbori. Neopisivo je koliko je tužno ovo što nam se dogodilo. Supruga je bila sa njom u bolnici, nadali smo se, ali uzalud. Trogodišnj­a ćerka takođe ima boginje, ali, na sreću, prolaze joj, kao i supruzi - priča Miloš za „Blic“.

Kako saznajemo, boginje u ovoj porodici dobio je i deda preminule devojčice.

Beba iz Doljevca peta je žrtva malih boginja u Nišu, a 15. u Srbiji. Načelnik intenzivne nege Dečje klinike dr Dejan Milojević povrdio je za “Blic” da je devojčica primljena na lečenje 6. aprila.

- Beba je primljena u dobrom stanju, ali se ono kasnije pogoršalo. Javio se problem sa plućima i disanjem, te je stavljena na respirator, ali je srce loše odreagoval­o i javio se zastoj. Umrla je u četvrtak u večernjim satima - izjavio je dr Milojević za “Blic”.

Telo devojčice poslato je na obdukciju, pretpostav­lja se da je u pitanju infekcija srčanog mišića, a sa “Torlaka” stigla je potvrda da je dete imalo virus malih boginja.

Na intenzivno­j nezi Dečje interne klinike u Nišu trenutno nema dece životno ugrožene malim boginjama, ali ima dece na lečenju.

Devojčica nije imala nikakvih zdravstven­ih problema pre zaraze morbilima

 ??  ?? majka i sestra preminule bebe se oporavljaj­u
majka i sestra preminule bebe se oporavljaj­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia