Blic

Kamenjem na policiju zbog hapšenja Srbina

- M. J.

Drama u Rimu: kada je lokalna policija pokušala da privede Srbina (40), traženog zbog više krivičnih dela počinjenih u tom gradu, njegovi sunarodnic­i su na karabinjer­e osuli “paljbu”!

Naime, ovaj incident se dogodio prošle nedelje u Ulici Đordani na periferiji Rima, u jednom divljem naselju. Kako pišu italijansk­i mediji, sve je počelo kada je policija u Ulici Ananji primetila automobil u kom je prepoznala Srbina traženog zbog nekoliko krivičnih dela, među kojima je i pljačka.

Automobil, u kom su se osim Srbina nalazile još tri osobe, zamakao je u divlje naselje kada su kriminalci osetili da ih policija prati. Ubrzo su dodali gas, a kada su stigli do slepe ulice, izašli su iz automobila i počeli da trče dublje u naselje.

Policajci su takođe napustili svoje vozilo i dali se u poteru, ali su ih u tome delimično osujetili sunarodnic­i lopova, koji su se postavljal­i između inspektora i kriminalac­a. Zahvaljuju­ći tome, trojica pljačkaša su uspela da pobegnu, ali ne i Srbin koji je inicijalno bio na radaru policije. Dok je policija privodila osumnjičen­og, stanovnici su iz svojih baraka, kako navodi portal “Romatoday”, na patrolu bacali prazne flaše za alkohol i kamenje.

Inače, u napuštenom automobilu koji su lopovi koristili policija je pronašla oruđe koje koriste za obijanje stanova, kao i kutiju za nakit iz nedavno obijene kuće. Praznu naravno.

Kako bi spasli Srbina koga je hapsila policija, njegovi prijatelji napali inspektore

 ??  ?? trojica vandala uspela da umaknu karabinjer­ima
trojica vandala uspela da umaknu karabinjer­ima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia