Blic

Bolnica plaća odštetu zbog zamene pokojnica

Nesvakidaš­nji slučaj zamene leševa u mrtvačnici, o čemu je “Blic” pisao, dobio je sudski epilog pošto je Valjevska bolnica u parničnom postupku oglašena krivom.

- P. Vujanac

Osnovni sud naložio je bolnici da Mirjani i Biljani Bogdanović isplati odštetu za duševne bolove. Njihova majka Branka preminula je 16. jula 2017. u svojoj kući, odakle je prebačena u mrtvačnicu bolnice, iz koje je trebalo da bude transporto­vana na groblje 18. jula. Međutim, tog dana, samo dva sata pre početka sahrane, ćerke Mirjana i Biljana su obaveštene da telo njihove majke nije u mrtvačnici i da je upućeno za Beograd umesto tela Vukosave Stojić.

Samo zahvaljuju­ći angažovanj­u Ivice Aleksića iz radnje za pogrebne usluge kojeg su za sahranu majke angažovale sestre, Branka nije sahranjena na beogradsko­j Orlovači. Aleksić se uputio za Beograd, našao porodicu pokojne Vukosave, dokazao im da se u kovčegu umesto nje nalazi druga osoba i Brankino telo vratio u Valjevo gde je sahranjena sa pet časova zakašnjenj­a i gotovo u sumrak!

Tokom suđenja, bolnica se branila da je telo Branke Bogdanović dovezeno bez identifika­cionih podataka, pa je prilikom izdavanja zaposleni “postupio po propisima”, pošto je od srodnika Vukosave Stojić tražio da je prepozna. Ispostavil­o se, međutim, da Vukosavin srodnik nije prepoznao svoju rođaku, već je preuzeo leš Valjevke.

Biljana Bogdanović kaže za “Blic” da ni to što je pravda zadovoljen­a neće poništiti to što njihova majka nije ispraćena dostojanst­veno.

- Tokom suđenja nismo dobile ni najmanje izvinjenje za takav nemar i bezobrazlu­k – kaže ona.

 ??  ?? ogorČene: mirjana i biljana bogdanoviĆ
ogorČene: mirjana i biljana bogdanoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia