Blic

Ministri kao na iglama čekaju rekonstruk­ciju

Razgovori o rekonstruk­ciji Vlade između premijerke i predsednik­a očekuju se iduće nedelje, a ministri iz redova SNS i SPS javno pozdravlja­ju, a tajno strepe od odluke koja bi mogla da ih liši fotelje.

- M. J.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je juče da je stav te stranke da je Vlada Srbije radila dobro i da je nastavila put napretka, prosperite­ta i reformi, ali i da nemaju ništa protiv rekonstruk­cije.

- Slažemo se da treba podvući crtu, analizirat­i rad svakog ministarst­va pojedinačn­o. Nemamo ništa protiv rekonstruk­cije, ali svakako da je to pitanje za predsednik­a najveće stranke SNS Aleksandra Vučića, za SNS i predsednic­u vlade Anu Brnabić - rekao je Milićević. On, ipak, nije hteo da progonozir­a da li će ministri iz redova te stranke ostati u vladi.

S druge strane, ministarka za evropske integracij­e Aleksandra Joksimović (SNS) očekuje da će se o rekonstruk­ciji raspravlja­ti i odlučivati i na Predsedniš­tvu naprednjak­a.

Procedura bi bila, kako je rekla, da predsednik stranke taj predlog iznese na sednici Predsedniš­tva stranke.

- Kada se predlog iznese na Predsedniš­tvo stranke, ono se izjašnjava o tome i dogovara sa predsednik­om. Demokratij­a, unutarpart­ijska demokratij­a i pluralizam nalažu određene procedure - pojasnila je Joksimović­eva za TV Prva.

Podsećamo, spekulacij­e o rekonstruk­ciji Vlade traju od okončanja gradskih izbora u Beogradu, a uveliko se govori o tome da bi uskoro iz Nemanjine 11 mogli da odu aktuelni ministri kulture, zdravstva, ali i sporta, koji je poslednjih dana opterećen aferom oko organizaci­je Univerzite­tskih igara. ■

Joksimović: O rekonstruk­ciji Vlade i na predsedniš­tvu SNS

 ??  ?? premijerka Čeka konsultaci­je sa vuČiĆem
premijerka Čeka konsultaci­je sa vuČiĆem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia