Blic

Radulović glavni trol u opoziciji?

Krivične prijave, žalbe, prozivke... Pokret “Dosta je bilo” se ne libi da u političkoj borbi koristi bilo koju od ovih “metoda”, ali osim sa vlašću DJB radi za obračun sa opozicijom.

- Lana gedoševiĆ

U prilog ovoj tezi govori i poslednji u nizu poteza: tri krivične prijave protiv predsednik­a opštine Novi Beograd i kandidata za gradonačel­nika Aleksandra Šapića i to za zloupotreb­u službenog položaja, organizova­ni kriminal, ali i zbog ugrožavanj­a bezbednost­i. Takođe, DJB je sa Šapićem ušao u spor i oko TV duela za koji Pokret tvrdi da je trebalo da se emituje uživo, i da je Šapić to izbegao.

Osim toga, DJB je podneo i žalbu Upravnom sudu zbog “lažne DJB liste”, odnosno izborne liste koja će učestvovat­i na gradskim izborima i čiji je naziv “Dosta je bilo pljački, kriminala i korupcije”.

Međutim, na tapetu Pokreta su i DS, bivši gradonačel­nik Beograda Dragan Đilas, s kojim od kada je najavio kandidatur­u ne želi da sarađuje, bilo je opaski i na račun LDP, koji je sa SNS u koaliciji na Vračaru, ali i DSS-a.

„Tamo gde je na lokalu na vlasti, DS radi iste stvari kao i SNS. To govori jasno da jedni druge čuvaju, a boje se nas jer znaju da jedino mi donosimo promenu“, napisao je relativno skoro lider DJB Saša Radulović na društvenoj mreži Tviter.

Već početkom ove godine manje-više sve opozicione političke stranke su se dogovorile o saradnji i koalicijam­a za beogradske izbore, ali među njima nije bilo mesta za DJB. To je i bio razlog da ovaj pokret one koji su “preostali” pozove na saradnju, ali osim Dveri tom pozivu se nisu odazvali ni Ljubiša Beli Preletačev­ić niti Pokret “Ne davimo Beograd”.

“Na meti” DJB našao se i nekadašnji predsednič­ki kandidat, a danas lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, koji je saradnju sa Raduloviće­m, po sopstvenom svedočenju, odbio nekoliko puta.

Na pitanje “Blica” da li je DJB glavni trol u opoziciji, u ovom pokretu odgovaraju da na srpskoj političkoj sceni postoje tri grupacije: “vlast, bivša vlast i opozicija, Kurta, Murta i ljudi koji donose promene”.

- DJB se bori i protiv Kurte i protiv Murte - navodi DJB.

U ovom pokretu kažu i da Aleksandar Šapić na Novom Beogradu radi iste stvari koje radi SNS u ostatku Srbije, i da on “nije opozicija već vlast”.

Takođe, na pitanje zašto ne mogu da pronađu zajednički jezik sa ostalim opozicioni­m partijama, u DJB odgovaraju da je to pitanje za bivšu vlast i ističu da niko osim Dveri “ne želi da se odrekne tajnih ugovora, partijskog zapošljava­nja, nameštenih tendera”. 

 ??  ?? raduloviĆ ne propušta šansu da se obraČuna sa svima bez zadrške
raduloviĆ ne propušta šansu da se obraČuna sa svima bez zadrške

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia