Blic

Mali prvi kvote na

Siniša Mali, Goran Vesić i Irena Vujović najveći su favoriti za novog gradonačel­nika Beograda sudeći po listama kladionica “Meridijan” i “Mocart”. Od onih koji nisu na listi SNS, prvi favorit je Aleksandar Šapić, pa Aleksandar Antić i Dragan Đilas.

- Marko taškoviĆ

Naime, kladionica “Meridijan” izbacila je najnovije kvote prema kojima svako ko se kladi na Sinišu Malog kao novog-starog gradonačel­nika može dobiti tek duplo više novca od uloga. Što znači, na uloženih 1.000 dinara dobitak je svega dve crvene. S druge strane, kladioniča­rskim rečnikom, pobeda Malog više se plaća u kladionici “Mocart” sa kvotom 3,5 prema poslednjoj listi. Zanimljivo da je i u jednoj i u drugoj kladionici drugi favorit za prvog čoveka prestonice nakon izbora aktuelni gradski menadžer Goran Vesić, dok je u “Meridijanu” na trećem mestu predsednic­a opštine Savski venac Irena Vujović, sa okruglom kvotom četiri, a u “Mocartu” je prvi favorit sa kvotom 2,5. Pored ovog trija naprednjak­a, u grupi najozbiljn­ijih kandidata za gradonačel­nika u obe ove kladionice su aktuelni predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, zatim ministar energetike i istaknuti član SPS-a Aleksandar Antić, odnosno nosilac liste koalicije

PSG - NS - Pokret za preokret - Levica Srbije Dragan Đilas kome, recimo, u “Meridijanu” daju iste šanse kao još jednom SNS kandidatu, Zoranu Radojičiću.

Međutim, u “Mocartu” direktor Univerzite­tske dečje klinike u Tiršovoj ima veće izglede od bivšeg gradonačel­nika pošto je na četvrtom mestu sa kvotom četiri. Lider Demokratsk­e stranke ne stoji baš dobro ni na jednoj listi, ali sa dvocifreni­m koeficijen­tom donosi veliki dobitak u slučaju trijumfa.

Od ostalih nestranačk­ih kandidata na kladioniča­rskim listama se, recimo, može naći istaknuti glumac i režiser Dragan Bjelogrlić sa kvotom 300, Branislav Milićević, popularni Branko Kockica, sa koeficijen­tom 500, tj. Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica, čija kvota varira od 700 do 1.000. Zanimljivo je, recimo, da se portparolk­i Hitne pomoći Nadi Macuri daju veće šanse nego lideru radikala Vojislavu Šešelju. ■

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia