Blic

Povređeni Jokić tražio da igra

CENTRU DENVERA JE U MEČU SA OKLAHOMOM PONOVO STRADAO ČLANAK LEVE NOGE

- A. Pijevac

Osetio sam bol, ali želim da budem na terenu po svaku cenu, rekao je naš košarkaš koji je imao 13 poena i devet skokova u porazu na gostovanju.

Navijačima Denvera nije jasno zbog čega je trener Majkl Malon držao na klupi Nikolu Jokića u trenucima kada se rešavao meč sa Oklahomom? Malon je izveo Jokića na 4,04 minuta pre kraja, a Nagetsi su u nastavku postigli samo dva poena i na tanjiru poklonili pobedu domaćinu - 95:94. Srpski centar je ponovo imao ograničenu minutažu (25) sa klupe jer se još nije potpuno oporavio od povrede zgloba, ali je i pored toga uspeo da stigne na korak do novog dabl-dabl učinka sa 13 poena (3-4, 5-7, 0-2) i devet skokova.

Očigledno je da Jokić ne može da igra punom snagom i da još oseća bol u nozi. To se najbolje videlo kada ga je početkom poslednjeg perioda posle šuta nagazio Patrik Peterson iz Oklahome. Nikola je ostao da leži na parketu, ali se posle ukazane lekarske pomoći ipak vratio u igru.

- Baš me briga! Svejedno mi je da li je članak OK ili me boli. Želim da igram i igraću. Osetio sam bol jer me je nagazio, a ja sam pokušao da izvučem nogu. Znao sam da nije ništa ozbiljno - poručio je Jokić posle meča.

Denver je sa skorom 16-14 na šestom mestu u Zapadnoj konferenci­ji, međutim fanovi smatraju da bez povređenog Pola Milsapa i sa rovitim Jokićem njihov tim ponovo neće uspeti da se domogne doigravanj­a. Takođe, u Denveru strahuju da bi Nikola mogao da odbije ugovor i sačeka priliku da postane slobodan agent.

- Imali smo pobedu u rukama i nije trebalo da sačekamo poslednji napad. Mogli smo da rešimo meč dva minuta pre kraja. Ovo nije pojedinačn­a greška, ali smo propustili veliku priliku. Što se moje igre tiče, osećam se sve bolje. Oklahoma igra snažno i pokušao sam da i ja budem agresivnij­i. Ide nabolje, to je sigurno, ali ne smemo više da ovako gubimo utakmice. Moramo da izvučemo pouku - dodao je Jokić, koji je imao i po dve asistencij­e i ukradene lopte.

Poraz je doživeo i Miloš Teodosić sa LA Klipersima na gostovanju San Antoniju (109:91). Teodosić je, za razliku od meča sa Majamijem, prepolovio broj šuteva, a duel u Teksasu je završio sa osam poena (1-2, 2-4, 1-3), pet asistencij­a i jednim skokom za 28 minuta. On je rekao da i dalje oseća posledice teške povrede stopala i da nije u pravoj kondiciji, ali da želi veću minutažu.

 ??  ?? jokiĆ je meČ sa oklahomom poČeo sa klupe
jokiĆ je meČ sa oklahomom poČeo sa klupe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia