Blic

Ilić: Nisu mi dali da glasam, RIK: Nejasno kako nije na spisku

- V.N.

Lider Nove Srbije i dugogodišn­ji gradonačel­nik Čačka Velimir Ilić juče nije mogao da glasa jer je birački odmor konstatova­o da ga nema na biračkom spisku.

Iako je imao uredan poziv za glasanje i godinama glasa na biračkom mestu 94 u osnovnoj školi u Atenici u Čačku, ovog puta mu to nije bilo dozvoljeno. Zbog ove situacije, Ilić je na biračkom mestu razmenio nekoliko teških reči sa predstavni­cima biračkog odbora, a verbalno se sukobio i sa jednim sugrađanin­om, zatraživši da mu se hitno omogući da glasa.

On je na glasanje došao u pratnji supruge i sina, sa kojima živi na istoj adresi. Njih dvoje su glasali, jer su se njihova imena nalazila na biračkom spisku.

Dva sata nakon ovog nemilog događaja, predstavni­ci biračkog odbora pozvali su Ilića kako bi ga obavestili da je pronađen deo biračkog spiska na kome je i njegovo ime. Međutim, Ilić nije želeo da se vrati i glasa.

Povodom zabrane glasanja, Ilić je sazvao vanrednu konferenci­ju za novinare gde je kazao da je čitavih pola sata tražio svoje ime na svim listama za Atencu.

- Pretresli smo sve stanare Atenice koji su na biračkom spisku. Devojke koje su u biračkom odboru su mi se izvinile, rekavši da moje ime nije među upisanima. Svi su bili zbunjeni, nisu verovali da je to moguće - rekao je VIlić koji je pokazao kopije poziva za glasanje i pasoša, na kojima je identična adresa.Kako je naglasio, nakon dva sata pozvali su ga iz biračkog odbora izborne jedinice i rekli mu da su pronašli spisak i da može da dođe da glasa.

- Neću otići da glasam, pre svega što su me već naprskali sprejem, pa ne bih mogao ni da uđem - rekao je lider Nove Srbije.

Koordinato­r Republičke izborne komisije za Čačak Nebojša Bežanić rekao je kako je proverom utvrđeno da je Velimir Ilić upisan u birački spisak, ali da ostaje nejasno kako se nije našao upisan i u spisku koji se nalazi na samom biračkom mestu.

 ??  ?? kasnije ga zvali, ali nije hteo da se vrati: velimir iliĆ na biraČkom mestu
kasnije ga zvali, ali nije hteo da se vrati: velimir iliĆ na biraČkom mestu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia