Blic

DRAMA NIŠLIJKA PREMINULA NA LETU PO POVRATKU IZ PEKINGA Pošla po robu za butik pa umrla u avionu

NIŠ Nišlijka V. Ć. (57) preminula je juče u avionu na liniji Peking - Moskva. Ona je, kako se pretpostav­lja, putovala u nabavku nove robe za porodičan butik. STROGA PROCEDURA U LETELICI

- BRANKO JANAČKOVIĆ PREMA PRELIMINAR­NIM PODACIMA, UZROK SMRTI JE NAJVEROVAT­NIJE SRČANI UDAR

Prava drama odigrala se na nebu iznad Rusije kada je u avionu „Aeroflota“„erbas A330-300“pozlilo ženi. Ljudi u avionu pritekli su u pomoć nesrećnoj Nišlijki, a kapetan aviona odlučio je da prekine let i sleti u Novosibirs­k.

Uprkos naporima i osoblja u letelici i lekara koji su ih čekali po prizemljen­ju na aerodrom, žena je preminula.

- Posle sletanja na Aerodrom „Tolmačovo“lekari su konstatova­li smrt putnice - rekla je portparolk­a tog aerodroma Irina Šavšina.

Državna televizija Novosibirs­ka navodi da je, po preliminar­nim podacima, uzrok smrti srčani udar.

Hitna pomoć je, prema saznanjima „Blica“, stigla na aerodrom u Novosibirs­ku nekoliko minuta po sletanju i pokušala reanimacij­u, ali je samo mogla da konstatuje smrt.

Ambasada je u kontaktu s porodicom i u toku je organizova­nje tela u Srbiju, pošto se u Novosibirs­ku uradi obdukcija.

Kako saznajemo, Nišlijka se vraćala iz Kine s robom koju je nabavila za porodični butik TC „Dušanov bazar“u Dušanovoj ulici u Nišu.

- Butik se ne vodi na nju, već na muškog člana porodice, ali je ona vodila posao. Bila je vredna i dobra žena, porodicu je izdržavala od tog posla. Znam da joj je i ćerka radila u toj radnji. Jutros smo zatekli zatvoren butik a posle smo čuli kakva se tragedija desila. Sve nas je to šokiralo, žena je bila dobrog zdravlja i nikada se nije žalila na srce - priča jedna od radnica u TC „Dušanov bazar“.

Prema rečima vlasnika butika, Nišlije koje drže radnje sa garderobom iz Kine u ovu daleku zemlju obično putuju dva puta godišnje - u proleće i jesen da bi doneli nove kolekcije pa je verovatno i V. Ć. pošla tim poslom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia